Mai multe ştiri online:

Pentru o dantură sănătoasă, reglați-vă dieta!

Ştire online publicată Vineri, 15 Septembrie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
Medicii stomatologi ne avertizează că, toamna, dinții devin mai sensibili. Există o mulțime de motive care ar putea crea sensibilitate dinților. Perierea regulată a acestora, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură, de câteva ori pe zi, ajută la menținerea sănătății orale.

În acest sezon, dinții pot deveni mai sensibili, din cauza alimentației, spun medicii. Achiziționarea unei periuțe de dinți cu peri moi și a unei paste speciale, pentru dinți sensibili, nu numai că vor face dinții mai puțin sensibili, dar vor și proteja dantura. Dieta influențează considerabil sănătatea dentară.

Medicii stomatologi afirmă că nu este important doar să avem grijă de ceea ce mâncăm, ci și de perioada zilei în care decidem să consumăm un anumit aliment. Înainte de a vă decide să urmați o anumită dietă, asigurați-vă că veți consulta un medic.

„Este foarte important să limitați numărul de gustări, în această perioadă. Acest lucru se datorează faptului că gustările pot fi mult mai periculoase pentru dinți decât mesele obișnuite, deoarece se produce mai multă salivă în timpul meselor obișnuite, de aceea se reduc efectele acizilor”, afirmă dr. Andra Custura, medic stomatolog. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8758 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4060 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2791 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8819 secunde