Pensionarii vor putea pleca, din nou, la tratamente balneare

342
Pensionarii vor putea pleca, din nou, la tratamente balneare - reluarebilete-1592150058.jpg

Articole de la același autor

Persoanele vârstnice vor putea pleca, din nou, la tratament, în stațiunile balneo-climaterice de pe litoral sau de la munte.

Casa Națională de Pensii Publice se pregătește deja pentru reluarea activității privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, în condiții de siguranță medicală impuse de prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Persoanele interesate pot depune cererile la Casa Județeană de Pensii Constanța, dar, pentru evitarea aglomerației, se recomandă transmiterea acestora prin poștă sau prin e-mail.

La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie. Prima serie de tratament disponibilă și unitățile care vor asigura serviciile aferente vor fi anunțate în timp util, de către Casa de Pensii.

Ca și până acum, biletele vor fi acordate pe aceleași criterii, adică în baza unui punctaj, în care se ia calcul mai ales faptul dacă solicitanții au mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Așadar, cei care nu au primit bilete de tratament în 2018 și 2019 primesc zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu primesc nici un punct.

XXX

Referitor la contribuția suportată de către beneficiarii biletelor, aceasta este în procent de 50% din valoarea totală a pensiei.

De gratuități beneficiază veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap.

În cazul asiguraților, contribuția este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5084 secunde