Pensie americană pentru cetățenii români din Statele Unite

831
Pensie americană pentru cetățenii români din Statele Unite - baba-1363684194.jpg

Articole de la același autor

În perioada 11 - 15 martie 2013, o delegație a Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, condusă de ministrul Mariana Câmpeanu, a desfășurat o vizită oficială la Washington, Statele Unite ale Americii. Din delegație au făcut parte și secretarul de stat coordonator al domeniului de asistență socială, Codrin Scutaru, directorul general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, Adrian Toader, directorul general al Direcției Asistență Socială, Lăcrămioara Corcheș, precum și alți oficiali din MMFPSPV.

Scopul acestei vizite a fost de a discuta cu reprezentanți ai Băncii Mondiale cu privire la stadiul reformelor in cadrul programelor de asistență socială și modalităților de continuare a reformelor în sistem, precum și cu privire la evoluțiile de pe piața româneasca a forței de muncă. Concluziile acestor discuții se concretizează în continuarea colaborării cu Banca Mondială pentru aspecte ce țin de reformele în sistemul de asistență socială pe care România trebuie să le implementeze în contextul angajamentelor asumate.

Totodată, delegația MMFPSPV a avut și întrevederi cu reprezentanți ai Consiliului de Afaceri Americano-Român, Departamentului pentru Muncă al SUA și ai Administrației pentru Securitate Socială a SUA.

Cu ocazia acestor întrevederi au fost discutate aspecte generale referitoare la colaborarea româno-americană în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, programele de formare profesională, susținerea și integrarea socială a grupurilor vulnerabile (în special a persoanelor cu dizabilități).

De asemenea, autoritățile americane și-au exprimat deschiderea pentru începerea negocierilor unui acord de securitate socială care să reglementeze drepturile la pensie pentru limită de vârstă, invaliditate și urmaș ale cetățenilor români și americani aflați în cele două state.

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu a avut și o întâlnire cu reprezentanții comunităților de români din SUA, unde a subliniat sprijinul pe care MMFPSPV este deschis să îl acorde în ceea ce privește soluționarea unor situații care țin de domeniul său de competență. În acest sens au fost prezentate rezultatele pozitive ale întâlnirilor cu autoritățile americane, dintre care, cea mai relevantă este perspectiva începerii negocierii unui acord în domeniul securității sociale între România și SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2958 secunde