Pelerinajul de Sfântul Andrei, permis de autorităţi! „Sunt mai multe reguli ce trebuie respectate!”

348
Pelerinajul de Sfântul Andrei, permis de autorităţi! „Sunt mai multe reguli ce trebuie respectate!” - sfantul-1637926747.jpg

Articole de la același autor

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a anunţat vineri, 26 noiembrie, că va permite organizarea pelerinajului tradiţional de Sfântul Andrei, marţi, 30 noiembrie. Acesta a subliniat totuşi că participanţii trebuie să respecte mai multe reguli astfel încât riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 să fie limitat.

„Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanță pentru noi, întreaga comunitate de credincioși din țară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislației actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorități special pentru protecția sanitară a fiecărui participant.

Astfel, purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanță de cel puțin 2 metri între participanți și va realiza un triaj observațional (cine prezintă semne, cum ar fi tuse, strănut, rinoree nu va avea acces). Totodată, aceștia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele și suprafețele frecvent atinse. Toate aceste măsuri preventive sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Secretariatului de Stat pentru Culte nr. 685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase.

Participanții pot proveni și din afara localității în care va avea loc pelerinajul, dar nu pot ajunge acolo folosind transporturi organizate sau curse ocazionale, conform art. 4, pct. 3 din anexa 3 a HG 1183/2021.

Așadar, nimeni nu poate interzice dreptul la credință, autoritățile doar facilitează desfășurarea unui eveniment religios, cu respectarea unor norme pe care, personal, le consider de bun simț. Fac apel la conștiința tuturor enoriașilor. Același lucru îl așteptăm și de la personalul de cult, care va beneficia de sprijinul și ghidarea forțelor MAI”, a precizat prefectul Silviu Coşa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7268 secunde