Pe ce se duc banii românilor

104
Pe ce se duc banii românilor - pesteunsfertdintreromninumaiauba-1421243020.jpg

Articole de la același autor

Cheltuielile totale ale populației au fost, în trimestrul al treilea al anului 2014, în medie, de 2.285 de lei lunar, pe gospodărie. Cheltuielile reprezintă 91,5 la sută din nivelul veniturilor totale.


Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, plăți către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei. 


Astfel, aproape 40 la sută din veniturile unei gospodării se duc pe mâncare și băuturi nealcoolice, iar peste 16 la sută se duc pe plata utilităților pentru locuință. Apoi, 7,7 la sută din bani sunt cheltuiți pe băuturi alcoolice și tutun, după care 6,1 la sută pe transport, 6,5 la sută pe recreere și cultură, 5,4 la sută pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, 4,8 la sută pentru sănătate, 4,7 la sută pentru comunicații, 4,2 la sută pentru mobilier, dotarea și întreținerea locuinței, 4,1 la sută pentru diverse produse și servicii și doar 1 la sută pentru hoteluri, cafenele și restaurante și 0,3 la sută pentru educație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Decembrie 2014
Stire din Social : Cum stă România la capitolul șomaj
Pagina a fost generata in 3.0863 secunde