Patru copii abandonați, creștinați în zi de sărbătoare

157

Articole de la același autor

La Cumpăna, a devenit deja o tradiție ca, la zile mari, să fie botezați copii abandonați de părinți. Inițiativa îi aparține primarului Mariana Gâju, care organizează astfel de acțiuni de mai multe ori pe an.

Astfel, și în această săptămână, de Adormirea Maicii Domnului, în sfântă zi cu semnificație religioasă deosebită, patru copii, aflați în grija unor asistenți maternali, au fost creștinați. 

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate. Locuitorii comunei s-au strâns, cu mic cu mare, pentru a lua parte la hramul lăcașului de cult, dar și pentru a asista la creștinarea celor patru copii. Ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și de un sobor de preoți. Slujba oficiată pentru creștinarea celor patru micuți, Ionuț Florin, Iosif Daniel, Elena Lucreția și Anastasia Maria, a fost emoționantă pentru toți cei prezenți.

După botezul celor patru copii, a avut loc praznicul acestei sfinte sărbători, la care au participat atât locuitorii comunei, cât și oaspeți din localitățile limitrofe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5922 secunde