Patronii vor fi consiliați înainte de a fi amendați

301
1
Patronii vor fi consiliați înainte  de a fi amendați - prevenire-1518800725.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța le reamintește agenților economici că, începând cu luna aceasta, au intrat în vigoare prevederile Legii 270/2017 - Legea prevenirii. Scopul acestei legi, a declarat șeful ITM Constanța, Eugen Bola, este acela de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârșirii de contravenții.

"O schimbare pe care o aduce prezenta lege este aceea că angajatorii nu vor mai fi sancționați de inspectorii de muncă pentru anumite încălcări ale prevederilor legislative, de la prima abatere", a explicat șeful ITM.

Precizăm că, în anii trecuți, anumite abateri ale angajatorilor se sancționau contravențional cu amendă.

În prezent, Legea prevenirii, intrată de curând în vigoare, dă angajatorilor posibilitatea de a primi îndrumări înainte de a fi sancționați în urma controalelor.

În domeniul securității și sănătății în muncă, acest lucru înseamnă că antreprenorii pot beneficia de consilierea inspectorilor de muncă pentru a evalua corect riscurile și pentru a îndrepta anumite greșeli.

Ca urmare, trebuie stabilite foarte clar următoarele aspecte: principalele surse de pericol ale unității sau șantierului, măsurile care se impun pentru eliminarea pericolului sau, dacă este imposibil, reducerea și controlul riscurilor. Totodată, se au în vedere măsurile care trebuie luate pentru a se asigura că acțiunile sau demersurile corective întreprinse sunt durabile și eficiente, astfel încât pericolul să fie eliminat sau controlat definitiv. 

Comentează știrea

Viorel
24 februarie 2018
Ne extindem spre Hollywood!

Selectam de urgenta moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Februarie 2018
Stire din Social : ITM a verificat firmele  din județ
Pagina a fost generata in 0.4246 secunde