€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Patronii de pe litoral vor capul Corinei Martin! "Se promovează doar pe ea"

Ştire online publicată Marţi, 08 Martie 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
r Patronatele de pe Litoral cer demisia Corinei Martin din fruntea Federației FAPT și dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării

Un nou scandal se prefigurează în turism! Și de data aceasta, în centrul atenției este Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării (ALDD) și al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT). Patronatele de pe litoral solicită demisia acesteia din ambele funcții, considerând că „aduce grave prejudicii de imagine turismului românesc, în general, și turismului

de litoral, în special”. De asemenea, au anunțat că, în paralel, vor cere în instanță dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării (ALDD), apreciind că „aceasta nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat, ajungând doar un vehicul de imagine al doamnei Martin”.

„Patronatele care au făcut parte din ALDD, crezând inițial că această organizație se va ocupa de imaginea litoralului și a Deltei Dunării, au constatat, pe parcursul anilor, că asociația s-a îndepărtat tot mai mult de a scopul pentru care a fost creată și pentru care firmele plătesc anual o taxă și a ajuns să promoveze doar interesele de imagine ale președintei Corina Martin. Rând pe rând, patronatele au fost nevoite să se retragă din această organizație care nu le mai reprezenta. De curând și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, membru fondator și vicepreședinte al ALDD, s-a retras din asociație ca urmare a modului defectuos și inacceptabil în care Corina Martin a acționat în ultima perioadă, culminând cu inițiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piața Federației Ruse, fără a se consulta în mod real

cu hotelierii de pe litoral și fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife și pachete de servicii turistice promoționale adresate tur-operatorilor de pe această piață”, explică Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

Fără sprijinul hotelierilor de pe litoral

Și Primăria Constanța a anunțat că se pregătește să se retragă din ALDD, organizația ajungând astfel să nu mai reprezinte decât instituții de stat, fără membri din domeniul privat, adică exact cei care plătesc taxa de promovare care constituie cea mai mare parte a bugetului ALDD. De asemenea, potrivit patronatelor locale, la nivel național, asociațiile de promovare, membre ale FAPT, sunt aproape inexistente, fiind înființate de primării sau consilii județene fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu-zisă.

„Nicio acțiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral și, în consecință, toate declarațiile sale, fără fundament economic, sunt făcute și aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. Dacă ar fi prezentate ca opinii personale ale doamnei Martin sau ca simple postări pe Facebook, unde doamna Martin este incredibil de activă pentru un președinte a două asociații, care s-ar presupune că este extrem de ocupat, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind, însă, în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora și litoralului în sine, grave prejudicii de imagine”, mai spune și Virgil Stancu, președintele Asociației de Turism Sud Litoral.

„Grave prejudicii de imagine aduse turismului!“

Potrivit acestuia, „nemulțumită cu cele două funcții, doamna Martin face pre-siuni la Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Tu-rism, un organism serios, unde se dezbat problemele importante ale domeniului”.

„Ne întrebăm pe cine dorește Corina Martin să reprezinte în acest consiliu, atâta vreme cât asociațiile pe care le conduce nu mai au nicio relevanță economică. Parteneriatul public-privat despre care vorbește cu atâta patos, nu mai există în cazul ALDD, neavând componență privată. De aceea, vom solicita dizolvarea acestei organizații

și vom cere, în paralel, Corinei Marin să își dea demisia din fruntea FAPT pentru gravele prejudicii de imagine pe care le aduce turismului în general și turismului de pe litoral, în special, chiar dacă a fost realeasă de curând în funcție”, completează Nicolae Bucovală.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8198 secunde