Patronii constănțeni au primit amenzi de peste 1,2 milioane de lei de la ITM

653
Patronii constănțeni au primit amenzi de peste 1,2 milioane de lei de la ITM - itm-1569599642.jpg

Articole de la același autor

În ultimele două luni, inspectorii de muncă din județul Constanța au derulat în cadrul campaniei naționale privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată o serie de controale. Spre exemplu, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă au verificat, în perioada menționată, 801 agenți economici, dintre care 56 au fost sancționați. În același interval au fost aplicate 40 de amenzi, în valoare de 1,2 milioane lei și au fost dispuse 266 de măsuri cu termen de remediere pentru neconformitățile constatate. În plus, au fost identificate 62 de persoane care prestau muncă nedeclarată.

De asemenea, au fost identificați doi angajatori care nu respectau regimul de lucru al minorilor, pentru care au fost înaintate sesizări către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța. În ceea ce privește deficiențele depistate, acestea se referă la neplata salariului la data negociată în contractul de muncă, neevidențierea orelor de muncă prestate de salariați, dar și încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și în sărbătorile legale.

Și în domeniul Securității și Sănătății în Muncă, au fost efectuate 118 controale, în urma cărora s-au constatat 279 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri cu termene stricte de intrare în legalitate. La final, au fost aplicate 279 sancțiuni contravenționale, din care opt amenzi în valoare de 27.500 lei.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Iulie 2019
Stire din Social : Angajatori, amendați de ITM
Pagina a fost generata in 1.1305 secunde