€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Patroni amendați și produse retrase de la comercializare în stațiunile de pe litoral

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iulie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Inspectorii din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat, în ultima săptămână, 235 de unități de alimentație publică din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.


Controalele s-au desfășurat în: 101 restaurante, cinci pizzerii, 22 de unități tip fast-food, șase braserii, zece unități tip bufet, opt baruri, șapte cantine din tabere școlare, o pensiune, 54 de magazine alimentare, patru cofetării/patiserii, opt laboratoare cofetărie patiserie, două rulote, patru unități comercializare produse congelate, un depozit alimentar, o tonetă de înghețată și o autoutilitară. comercializare produse congelate, un depozit alimentar, o tonetă de înghețată și o autoutilitară. 


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora, neanunțarea de către operatorul economic a începerii activități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, depășirea capacității de depozitare a produselor alimentare.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.600 de lei. A fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate tip pizzerie.


O sesizare primită la Call Center-ul ANSVSA, a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflați pe litoral. Pentru deficiențele constatate, unitatea respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.


De asemenea, la solicitarea CJPC Constanța, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la două unități din Constanța, unde în urma verificărilor efectuate și a deficiențelor constatate, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 4.000 de lei și au retras de la comercializare 269 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.


În perioada mai sus menționată, au mai fost confiscate și retrase de la vânzare 317 kg de produse alimentare. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7163 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3911 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7639 secunde