Patriarhul Daniel, înainte de referendum: "Îndemnăm clerul și credincioșii noștri să apere familia tradițională"

155
Patriarhul Daniel, înainte de referendum:

Articole recomandate

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj înainte referendumului pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituție.

"Biserica atunci când afirmă, apără și promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, care poate da naștere la copii, Biserica de fapt aduce mulțumire, mărturisire și slavă lui Dumnezeu Creatorul", a spus duminică Patriarhul Daniel în contextul sărbătoririi Zămislirii Sf. Proroc Ioan Botezătorul.

"Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat și femeie cu scopul de a contribui la înmulțirea și continuitatea neamului omenesc".

"Când noi cinstim familia binecuvântată formată din bărbat și femeie cu scopul de a da naștere copiilor dăm slavă lui Dumnezeu Creatorul Universului și al neamului omenesc".

"Îndemnăm clerul și credincioșii noștri că atunci când trebuie să afirme, să apere, să promoveze familia binecuvântată, care dă naștere copiilor, formată din bărbat și femeie, trebuie să fim mărturisitori ai lui Dumnezeu Creatorul Cerului și al pământului și al familiei umane".

"Din această perspectivă noi considerăm că aducem slavă lui Dumnezeu, aducem binefacere pentru Biserică și popor și păstrăm cu fidelitate darul sfânt al vieții", a explicat Preafericirea Sa în cuvântul rostit la finalul slujbei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Alături de Patriarhul României a slujit în Duminica a 18-a după Rusalii și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Părintele Patriarh a explicat în omilia sa că "prin naștere de prunci omul devine împreună lucrător cu Dumnezeu Care dăruiește viață oamenilor și care dorește ca în Împărăția iubirii veșnice a Preaiubitului Său Fiu Iisus Hristos să fie cât mai mulți oameni care să participe la bucuria și slava Preasfintei Treimi".

În continuare, a făcut referire la copiii care au crescut în familiile lor și au devenit sfinți, oferind ca exemplu "familia Vasile cel Mare care a dat Bisericii șase sfinți trecuți în calendar".

De aceea, "nașterea de prunci și creșterea și educarea lor în credință este o lucrare sfântă, o lucrare făcută împreună cu Dumnezeu Creatorul Sfințitorul și Mântuitorul nostru", a mai evidențiat Patriarhul.

Potrivit Preafericirii Sale, "un popor este binecuvântat de Dumnezeu atunci când are familii care nasc copii și care educă pe copii în credință, în dragoste de Dumnezeu, de țară și dragoste de semeni".

sursa> romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Stire din Social : COD GALBEN LA CONSTANȚA!
Pagina a fost generata in 1.0068 secunde