Paște în Țara Făgărașului sau în Bulgaria? Constănțenii pleacă de acasă de sărbători

418
Paște în Țara Făgărașului sau în Bulgaria? Constănțenii pleacă de acasă de sărbători - fotofondtargturism-1489158357.jpg

Articole de la același autor

Sezonul estival se deschide devreme anul acesta pe litoral. Primii turiști s-au anunțat de Paște, iar pentru minivacanța de 1 Mai vânzările sunt în toi. La rândul lor, constănțenii sunt invitați să-și petreacă sărbătorile la munte sau în zone cu tradiții, să ia o gură de aer curat și să admire spectacolul naturii care renaște.


În acest week-end, complexul comercial Vivo! găzduiește târgul de turism "Vacanța", unde sunt oferte de vacanțe pentru toate gusturile și toate buzunarele. Ajuns la cea de-a zecea ediție, târgul este organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Națională de Agențiilor de Turism și reunește 23 de expozanți din țară și doi din Bulgaria. 


"Suntem preocupați, permanent, să răspundem și să îmbogățim paleta de servicii oferită constănțenilor, prin atragerea celor mai importanți tour-operatori din România și Bulgaria, prezentarea de noi destinații turistice din România, de complexuri hoteliere de top, centre SPA, asociații de promovare turistică, furnizori de activități de aventură și sporturi extreme, tabere școlare, companii de transport, etc". La această nouă ediție a târgului de turism, constănțenii au parte de oferte speciale, disponibile doar în perioada târgului, oferte de tip early booking pentru vacanța de Paște și de vară 2017", explică directorul CCINA Constanța, Dănuț Jugănanu.


Turism cultural istoric la Râșnov
Atracția târgului este standul Asociației Rosenau Turism din Râșnov, "păzit" de doi dinozauri fioroși. "Râșnov este una dintre cele mai tinere stațiuni turistice de interes național din județul Brașov. Zona cuprinde multe obiective turistice: Cetatea Râșnov, Biserica Veche «Sf. Nicolae», biserica evanghelică, peștera Valea Cetății, complexul olimpic pentru sporturile de iarnă de pe Valea Cărbunării, cea mai mare trambulină pentru sărituri cu schiurile din sud-estul Europei și, nu în ultimul rând, parcul tematic cu dinozauri, Dino Park Râșnov. 


Mergem pe un turism cultural-istoric. Avem tarife foarte flexibile la cazare, iar pentru vacanța de Paște mai sunt încă locuri. Râșnov este o oază de sănătate, cu aer foarte curat, se pot face drumeții, iar în perioada Paștelui este o încântare, pentru că toată natura renaște", ne-a declarat Daniela Bonta, președintele Asociației Rosenau. 


Prețurile sunt pentru toată lumea și există și pachete complete, cu toate mesele incluse și cu cina festivă de Paște. Astfel, la trei stele, mai sunt disponibile pachete de 235 de lei pe zi, de persoană, dar și la patru stele, cu 198 de lei, pe noapte, de persoană, cazare cu demipensiune și masă festivă. Dacă doriți doar cazare, se găsesc condiții foarte bune, la trei stele, chiar și cu 50 de lei pe noapte, de persoană.


O gură de aer curat la Sâmbăta
O altă destinație tentantă este Țara Făgărașului, unde avem parte, pe lângă o gură de aer curat, și de o adevărată lecție de istorie.
"Promovăm Cetatea Făgărașului, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele din lume, dar și bisericile fortificate din sudul Transilvaniei. Turiștii se pot caza în zona Mănăstirii Sâmbăta, la hoteluri și pensiuni, cu prețuri foarte convenabile. Este o zonă foarte frumoasă, mai ales primăvara, când totul revine la viață", ne-a povestit Elena Băjenaru, directorul Muzeului Țării Făgărașului.


Dacă preferați sporturile, mai sunt oferte și pentru Straja, dar și în Vrancea, la Panciu. Iar dacă vă gândiți să mergeți peste hotare, puteți alege Bulgaria - Sunny Castle sau Complexul Izvora, cu prețuri de doar 100 - 150 de euro de persoană, sau Grecia, cu prețuri de la 300 de euro de persoană.


Toți vizitatorii târgului se pot înscrie la tâmbola evenimentului, tragerile fiind programate pentru duminică, la ora 19. Premiile constau în minivacanțe în Bulgaria, la Straja și transferuri la și de la aeroportul Otopeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8257 secunde