Pașapoartele britanice sunt emise fără "Uniunea Europeană" pe copertă

175
Pașapoartele britanice sunt emise fără

Articole recomandate

Pașapoartele britanice sunt emise de câteva zile fără sintagma "Uniunea Europeană" pe copertă. Autoritățile engleze au luat această decizie în ciuda faptului că Brexitul nu s-a produs efectiv și încă sunt discuții aprinse asupra datei și a modului în care Marea Britanie va părăsi UE.

Noile pașapoarte, tot de culoare grena, au fost introduse pe 30 martie. Descoperirea a fost făcută de un cetățean britanic, o femeie, care a publicat o fotografie pe Twitter cu pașaportul vechi și cel nou, Sunt aproape identice, dar cel nou emis nu mai conține cuvintele Uniunea Europeană. Femeia a fost șocată să constate că autoritățile s-au grăbit.

"Am fost surprinsă. Suntem încă în Uniunea Europeană. Au făcut schimbarea deși încă n-am ieșit din UE. Ce câștigăm ieșind? Cu siguranță că avem multe de pierdut. Să fim serioși, nu e vorba de schimbarea pașaportului, ci de ceva simbolic. Ceea ce contează e că schimbările vor afecta țara, comunitatea și poziția noastră internațională" a declarat pentru Associated Press Susan Hindle Barone, care și-a primit vineri noul pașaport.

Sursa: libertatea.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6048 secunde