Parlamentul European va găti peste 1.000 de mese pe zi persoanelor fără adăpost și personalului medical

Miercuri, 08 Aprilie 2020
123


O parte din clădirea Parlamentului European va fi pusă la dispoziția celor fără adăpost în timpul situației de urgenta provocate de pandemia de COVID-19, iar bucătăriile legislativului comunitar vor găti peste 1.000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiași și personalului medical, a anunțat miercuri președintele PE, David Sassoli, conform agerpres.ro.


"Solidaritate concretă cu cetățenii. Aceasta este linia Parlamentului European. În acord cu regiunea capitalei Bruxelles, am decis să punem o parte din clădirea noastră la dispoziția celor fără adăpost și celor mai vulnerabili în societate, pe perioada acestei urgențe sanitare grave", a declarat el într-un mesaj video postat pe site-ul PE.


"În plus, bucătăriile noastre vor găti peste 1.000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiași, precum și lucrătorilor din domeniul medical pentru a-i ajuta să-și facă treaba", a adăugat Sassoli.


"Suntem aproape de cei care suferă, de cei care muncesc neobosit în spitalele noastre, de orașul și de oamenii din Bruxelles, precum și de cei din Strasbourg și Luxemburg care ne găzduiesc și care au nevoie de ajutor astăzi. Puterea Europei este în abilitatea ei de a acționa cu solidaritate", a mai spus președintele

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1791 secunde