Parlamentarii vor încă două ZILE LIBERE. Ce sărbători ar putea deveni legale

339
Parlamentarii vor încă două ZILE LIBERE. Ce sărbători ar putea deveni legale - libere1386777313-1390216322.jpg

Articole recomandate

O sută zece senatori și deputați din toate partidele au semnat o nouă propunere legislativă pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată sărbătoare legală și deci, zi liberă, scrie realitatea.net.


"Considerăm anormal ca ziua de 24 ianuarie să fie un simplu prilej de discursuri, o zi a cărei semnificație profundă în devenirea noastră națională și statală să se piardă cu trecerea timpului. (...) Recunoașterea ca sărbătoare legală este un gest simbolic care conferă acestei sărbători statutul bine meritat.", susțin inițiatorii legii.


Doar în sesiunea trecută, șase asemenea propuneri de lege au fost respinse tot de Parlament, iar ziua de 24 ianuarie se dorește liberă din 2010, dar nici până în prezent parlamentarii nu au ajuns la vreo înțelegere.


Ziua de 24 ianuarie este supranumită Mica Unire și rămâne în istorie ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, la 1859.


Pe lângă acest proiect, mai există încă o inițiativă legislativă, care propune ca ziua Înălțării Domnului, care se sărbătorește la 40 de zile de la Paște să fie, de asemenea, zi nelucrătoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : "Liberele"  cu ocazia Crăciunului
Pagina a fost generata in 1.5734 secunde