Paranghelii de milioane de euro, în țară, de Revelion

172
Paranghelii de milioane de euro, în țară, de Revelion - sus-1515081826.jpg

Articole de la același autor

Peste 167.000 de turiști au ajuns în stațiunile din țară, de Revelion, cu 5,5 la sută mai mult decât în anul precedent, unde au cheltuit aproape 37 de milioane de euro, în creștere cu 11 la sută, comparativ cu Revelionul anterior. 


Potrivit datelor strânse de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, în ciuda faptului că hotelierii se așteptau ca în acest an, de Revelion, numărul turiștilor să scadă comparativ cu anul trecut, ținând cont de puterea de cumpărare mai mică și de faptul că în această perioadă n-a fost zăpadă, au avut o surpriză plăcută, pentru că stațiunile din țară au fost cu 5,5% mai pline decât de Revelionul 2016/2017. 


"Fără să fi devenit, așa cum ne dorim, de altfel, cu toții, o destinație pe care străinii o iau în calcul atunci când își plănuiesc vacanța de Revelion, România se detașează de la an la an ca fiind principala opțiune de vacanță a turiștilor români. Tarifele de cazare accesibile, mâncarea mai ieftină decât oriunde în destinațiile concurente și faptul că este o țară sigură fac ca numărul de români din stațiunile autohtone să se majoreze constant de la an la an. Cu toate acestea, vremea caldă, anormală pentru această perioadă, a scăzut cererea pentru destinațiile de schi interne și externe", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR. 


Revelionul în România 


Ca de obicei, destinațiile cu tradiție au fost arhipline, cu cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion în turismul rural. Astfel, 58.000 de turiști au preferat să-și petreacă noaptea de Revelion la pensiuni, cu 5,5% mai mult față de anul trecut. Datorită pachetelor consistente de servicii, în acest segment s-au înregistrat cele mai lungi sejururi, de până la cinci nopți. 


Peste 28.000 de români au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în stațiunile balneare, în scădere cu 3,4% față de anul trecut. Scăderi s-au înregistrat și în zonele montane, unde 36.000 de persoane au optat să-și petreacă vacanța de Revelion la munte, cu 5,5% mai puțin față de anul trecut. Motivul principal pentru această involuție a fost vremea extrem de caldă, nespecifică acestei perioade, și lipsa posibilităților de agrement alternativ sporturilor de iarnă. 


Pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orașe ale României au plătit peste 36.000 de persoane, în creștere cu aproximativ 3% față de anul anterior. 


Creșteri s-au înregistrat în Delta Dunării, dar și pe Litoral, numărul turiștilor din aceste destinații fiind, totuși, foarte mic. 


În ceea ce privește tarifele percepute în perioada sărbătorilor, se constată că acestea au crescut față de 2017 cu o medie de 5%. Astfel, românii au cheltuit peste 172 milioane de lei pentru achiziționarea pachetelor de Revelion în țară, în creștere cu 11% față de anul anterior. Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Brașov, Păltiniș, Rânca, Strajă, Călimănești, Felix și zonele tradiționale rurale Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6524 secunde