PARADĂ MILITARĂ, de 1 Decembrie, la Constanţa. Restricţii de parcare şi de circulaţie pe bulevardul Lăpuşneanu

846
PARADĂ MILITARĂ, de 1 Decembrie, la Constanţa. Restricţii de parcare şi de circulaţie pe bulevardul Lăpuşneanu - xparada-1637934884.jpg

Articole de la același autor

Ziua Națională a României va fi marcată la Constanța printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și civil.

Miercuri, 1 decembrie, la ora 9.00, este programată o festivitate de depunere de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.

Ceremonia propriu-zisă va avea loc în zona din fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul Casei de Cultură, începând cu ora 10.00. Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va desfășura parada militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului.

Repetiția generală pentru organizarea manifestărilor va avea loc luni, 29 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

“Pentru buna desfășurare a festivităților, duminică, 28 noiembrie, și marți, 30 noiembrie, începând cu ora 16.00, vor fi interzise oprirea și staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale. În perioada 26 noiembrie – 30 noiembrie, reprezentanții Poliției Rutiere și ai Direcției Generale Poliția Locală vor împărți flyere prin care posesorii de autovehicule vor fi informați cu privire la restricțiile de circulație. Mașinile ale căror proprietari nu pot fi contactați, vor fi ridicate și mutate în afara zonei de siguranță”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Marți, 30 noiembrie, se va restricționa accesul autovehiculelor în parcările situate pe strada I.L. Caragiale (în dreptul Casei de Cultură), în parcarea care aparține Casei de Cultură a Sindicatelor.

De asemenea, pentru siguranța participanților la eveniment, luni, 29 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, începând cu ora 9.00, se vor institui restricții de circulație pentru toate categoriile de autovehiculele, pe tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, între bulevardul. I.C. Brătianu și bulevardul Tomis.

Excepție fac mijloacele de transport în comun aparținând CT BUS S.A, care vor circula, după cum urmează:

• în interval orar 09:00 – 12:00, mijloacele de transport în comun vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis;

• în interval orar 12:00 – 13:00, circulația mijloacele de transport în comun va fi oprită;

• în interval orar 13:00 – 14:00, mijloacele de transport vor circula pe banda 3 a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, în sensul de mers dinspre bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

De asemenea, în perioada în care traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe segmentul delimitat de bulevardul Tomis și bulevardul I.C. Brătianu, vor putea fi efectuate, în mod controlat, manevre de traversare pe relația „înainte” a următoarelor intersecții:

• bulevardul Tomis cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;

• strada Poporului/strada Portiței cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;

• strada I.L. Caragiale cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;

• strada I.L. Caragiale/strada I.G. Duca cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu;

• bulevardul 1 Decembrie 1918 cu bulevardul I.C. Brătianu.

Accesul la eveniment se va realiza cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. La punctul de acces organizatorul va verifica atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu SARS-CoV-2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3808 secunde