Papa Francisc, mesaj pentru credincioși cu ocazia Paștelui

Duminică, 21 Aprilie 2019
95
"Nu îngropați speranța". Este mesajul pe care Papa Francisc l-a avut pentru toți credincioșii de Paștele catolic. Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să nu trăiască pentru lucruri trecătoare, cum ar fi succesul sau averile, ci pentru Dumnezeu.


"În istoria fiecăruia dintre noi pare că pașii făcuți nu duc niciodată la destinație. Se poate astfel să se nască ideea că înșelarea speranței este legea obscură a vieții. De ce credeți că este totul inutil, că nimeni nu vă poate ridica pietrele de pe suflet? De ce vă lăsați pradă resemnării? Paștele, frați și surori, este sărbătoarea ridicării pietrelor. Dumnezeu îndepărtează pietrele cele mai grele. Să ne întrebăm înainte de toate care este piatra mea care trebuie îndepărtată? Cum se numește ea? Resemnați, ajungem să credem că moartea este mai puternică decât viața și devenim cinici. Iată întrebarea usturătoare de Paște: de ce Îl căutați printre morți pe Cel care este viu? Dumnezeu nu este în resemnare, nu Îl căuta unde nu Îl vei găsi niciodată. Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. Nu îngropați speranța. Dumnezeu ne cere să vedem viața așa cum o vede El. El vede în fiecare dintre noi un nucleu indestructibil de frumusețe, în păcate vede fii de ridicat, în moarte frați de reînviat, în dezolare inimi de consolat. Nu avea teamă, Dumnezeu iubește viața ta chiar și atunci când ți-e frică să o iei în propriile mâini. Aceasta este certitudinea nenegociabilă a vieții: Iubirea Lui nu se schimbă.

Papa Francisc va săvârși duminică Liturghia Învierii, în cadrul căreia va adresa mesajul "Urbi et Orbi".Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4235 secunde