Papa Francisc are o agendă încărcată în 2019. Este posibil ca el să viziteze și România

104
Papa Francisc are o agendă încărcată în 2019. Este posibil ca el să viziteze și România - received561080994365000-1546334508.jpg

Articole de la același autor

Papa Francisc se pregătește pentru un an care se anunță crucial și care va fi marcat de un summit cu privire la abuzurile sexuale, summit pentru care toți președinții de conferințe episcopale sunt convocați la Vatican, între 20 și 24 februarie, consemnează cotidianul La Croix.

Evenimentul din februarie este descris de părintele Federico Lombardi, fost purtător de cuvânt al Papei, drept unul "fără precedent" și menit să "dea impulsul necesar unor progrese urgente". "Chiar și în mediul ecleziastic sunt voci care susțin că e timpul să se schimbe subiectul, că nu e nevoie să se acorde atâta atenție acestei chestiuni. Dar este o greșeală", atenționează Lombardi în revista La Civilta cattolica.

Actualul purtător de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, a dat asigurări recent că problema abuzurilor reprezintă "o prioritate fundamentală" pentru papă.

O altă etapă importantă pentru Vatican în 2019 este publicarea prevăzută de Paști (21 aprilie) a noii constituții apostolice care reorganizează activitatea Curiei (administrația Vaticanului). Reformă solicitată ferm de cardinali în cursul reuniunilor care au precedat conclavul în urma căruia a fost ales Papa Francisc, noul suveran pontif s-a angajat să o lanseze din primele săptămâni de pontificat. Consiliul cardinalilor - "C9", devenit "C6" - trebuie să pună între timp la punct ultimele detalii.

În fine, în octombrie va avea loc Sinodul pentru Amazonia, reuniune care se anunță de asemenea importantă pentru viitorul Bisericii catolice, având pe agendă atât probleme de ecologie, cât și chestiuni care țin de organizarea locală a bisericii.

În plus, Papa Francisc va face numeroase vizite în străinătate. Patru sunt deja programate oficial: în Panama, între 23 și 27 ianuarie, pentru Zilele mondiale ale tineretului, apoi la Abu Dhabi, între 3 și 5 februarie, în Maroc, la 30-31 martie, și în Bulgaria și Macedonia, între 5 și 7 mai.

Acestor destinații li se mai adaugă Japonia, vizită pe care a anunțat-o personal, și poate Madagascar și România, scrie La Croix. Inutil de remarcat că acest program - chiar dacă deplasările sunt limitate, ținând cont de vârsta papei - se anunță obositor pentru un om de 82 de ani - împliniți la 17 decembrie - care nu-și ia concedii și care își începe ziua de lucru în zori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9851 secunde