Papa Benedict al XVI-lea aniversează împlinirea a 90 de ani

108
Papa Benedict al XVI-lea aniversează împlinirea a 90 de ani - pope-1492326543.jpg

Articole recomandate

Papa Emerit Benedict al XVI-lea, singurul lider al Bisericii Catolice din ultimii aproape 600 de ani care a ales să se retragă din activitate în loc să dețină această funcție până în ultima zi a vieții sale, își aniversează astăzi, aniversarea celor 90 de ani, informează DPA, potrivit agerpres.


"Ceremoniile fastuoase reprezintă pentru el o oroare, în special când se află în centrul atenției. Pentru că este mai degrabă un om timid, este fericit să încheie rapid cu astfel de lucruri", a declarat biograful său, Peter Seewald.


Aniversarea lui Benedict coincide cu sărbătoarea de duminică a Paștelui, cea mai importantă din calendarul creștin, care celebrează învierea lui Iisus Hristos. După cum a afirmat fratele mai mare al fostului papă, Georg, în vârstă de 93 de ani, acesta este un motiv suficient de sărbătoare.


Papa Benedict al XVI-lea, cel a cărui retragere-șoc, din anul 2013, a determinat venirea la Vatican a revoluționarului Papă Francisc, își respectă promisiunea de a nu se amesteca în activitatea succesorului său, indiferent de opiniile sale personale.


De la retragerea sa, Benedict își petrece viața în liniște și rugăciune în grădinile Vaticanului și rareori părăsește această zonă. 


Perioada sa ca papă nu a fost una ușoară, fiind marcată, printre altele, de scandalurile pe tema acuzațiilor de pedofilie ce i-au vizat pe unii dintre preoții Bisericii Catolice. 


Papa Benedict al XVI-lea a celebrat prima sa Liturghie de Paști la 16 aprilie 2006, dată care a coincis cu cea de-a 79-a aniversare a sa.


Acesta vorbește fluent germana, italiana, franceza, engleza, spaniola și latina. Este autorul a numeroase cărți și monografii pe teme religioase, de morală și filosofie. În timpul întregii sale activități a rămas fidel principiilor sale morale și religioase, apărând cu consecvență dogmele Bisericii Catolice. 


A primit numeroase distincții: Doctor Honoris Causa (Colegiul St. Thomas din St. Paul, Minnesota, 1984; Universitatea Catolicădin Lima, 1986; Universitatea Catolică din Eichstätt, 1987; Universitatea Catolică din Lublin, 1988; Universitatea din Navarre, 1998; Libera Universitr Maria Santissima Assunta din Roma, 1999; Facultatea de Teologie a Universității din Wroclaw, Polonia, 2000).


Miercuri, Papa Francisc l-a vizitat pe predecesorul său urându-i acestuia Paște fericit și La mulți ani!




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6087 secunde