Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani, conform Institutului Robert Koch

379
Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani, conform Institutului Robert Koch - apa-1584448602.jpg

Articole recomandate



 
Riscul reprezentat de epidemia de coronavirus în Germania a fost ridicat la nivel "înalt", potrivit agenției germane pentru controlul bolilor, citată de DPA. Acest risc a fost anterior la nivel "moderat", informează digi24.ro.


Președintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat că riscul a fost reevaluat în urma creșterii numărului de cazuri de infectare și a avertizărilor primite din partea instituțiilor de sănătate publică și a spitalelor. În plus, în cazul unui număr tot mai mare de infecții nu se poate stabili o legătură cu cazurile cunoscute.


Lothar Wieler a declarat marți că pandemia de coronavirus ar putea dura aproximativ doi ani, adăugând că evoluția depinde de viteza cu care va fi dezvoltat un vaccin împotriva virusului, conform Reuters.


Președintele Institutului Robert Koch, a declarat că în cele din urmă aproximativ 60% până la 70% din populația lumii va fi infectată, se va vindeca și va dobândi imunitate, însă este imposibil de apreciat cât de repede se va întâmpla acest lucru, scrie Agerpres.


"Presupunerea noastră de lucru este aceea că va dura aproximativ doi ani", a declarat el marți într-o conferință de presă, adăugând că evoluția depinde, de asemenea, de timpul necesar pentru dezvoltarea și livrarea unui vaccin.


Specialistul a adăugat că spitalele ar trebui să crească de cel puțin două ori capacitatea în unitățile de terapie intensivă în contextul în care unul din cinci cazuri este grav.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9049 secunde