Pandemia de coronavirus a adus o creștere a consumului de tv și de streaming online

203
Pandemia de coronavirus a adus o creștere a consumului de tv și de streaming online - tvcugetliber-1593501185.jpg

Articole recomandate

Marile evenimente obișnuniesc să aducă o creștere a consumului de tv. Se întâmplă astfel cu Jocurile Olimpice, cu Campionatul Mondial de Fotbal sau cu alte evenimente de anvergură mondială. Pandemia de coronavirus, o situație excepțională a istoriei recente la nivel global, de asemenea a influențat numărul de telespectatori care s-au apropiat zi de zi de televizoare pentru a-și lua informațiile. 


Rapoarte și studii din toată Europa arată o creșștere a audiențelor în ultimii ani, dar creșterea a fost și mai susținută în timpul izolării din cauza pandemiei de coronavirus. În lunile în care lumea a stat cu preponderență acasă, multe televiziuni au atins recorduri istorice de audiență.


În mai toată Europa, guvernele au sfătuit oamenii să nu iasă din casă decât dacă este neapărat nevoie. Asta a dus la un timp mai îndelungat petrecut în casă decât de obicei și, pe cale de consecință, și la un consum mai mare de conținut tv și online, cel din urmă, de multe ori, tot pe televizor.


Așa se face că magazinele online care vând televizoare au avut parte de o cerere mult peste media acestei perioade din an în 2020. Multă lume a văzut această oportunitate sau pur și simplu a văzut nevoia de a schimba televizorul de acasă cu unul mai nou și mai modern. În anumite cazuri, chiar de a suplimenta numărul de televizoare din gospodărie, dat fiind că întreaga familie era "izolată" la domiciliu. În România, de exemplu, creșterea vânzărilor a fost de peste 20% în perioada pandemiei de coronavirus.


Telemunca a contribuit și ea la această cerere crescută, dat fiind că multe persoane au folosit televizorul ca monitor pentru videconferințele în interes de serviciu. În acest caz, se cerea un televizor smart, capabil să susțină și să fie compatibil cu astfel de programe pentru videoconferințe.


Televizoare - streaming


Carantina impusă de guvernele țărilor europene a dus și la o oportunitate pentru platformele de streaming din toată lumea. Majoritatea au înregistrat creșteri ale numărului de abonați și de privitori în ultimele luni, grație conținutului vast de filme, documentare, seriale și desene animate pentru copii. 


Tocmai aceste platforme de streaming au avut și ele un rol în cererea mai mare de televizoare. Pentru a putea urmări Netflix sau HBO Go, printre altele, pe televizor, e nevoie de un smart tv sau cel puțin de un televizor compatibil cu Google Chromecast, pentru a-l putea transforma într-un televizor smart. 


Dovadă că platformelor de streaming le-a mers bine în perioada de pandemie stă și faptul că Netflix, de exemplu, a avut o creștere de 15% a acțiunilor la bursa americană, ceea ce reprezintă o creștere spectaculoasă în contextul în care majoritatea celorlalte companii listate la bursă au suferit scăderi. 


Televizoare - oferte eMAG 


Amazon Prime, la rândul său, a raportat un număr mare de subscripții noi în pandemie, iar HBO i-a ținut isonul.


Dacă în această perioadă consumul de televiziune și de conținut online pe televizor a crescut, specialiștii recomandă să ținem cont de câteva sfaturi pentru a nu ne afecta vederea din cauza orelor petrecute în fața ecranelor. 


Una dintre cele mai frecvente cauze ale oboselii ochilor este privitul la un obiect mic, luminos, într-o cameră întunecată. Întrucât camera este cufundată în întuneric, irisul tău este larg deschis, permițând să intre o cantitate mare de lumină. Televizorul, care reprezintă un procent mic din câmpul tău vizual general, nu va putea să îți facă irisul să se închidă cât mai mult posibil. Altfel spus, acel punct de lumină într-o mare de întuneric este ceea ce îți poate provoca dureri de ochi sau cap. 


Televizoare – cum putem combate oboseala ochilor


Cea mai simplă soluție vine din setările televizoarelor pe care le deții. Prima măsură: să ajustezi lumina. Reducând această setare, noaptea televizorul va deveni mult mai ușor de vizionat. De asemenea, va îmbunătăți nivelul de negru, făcând ca imaginea să arate mai bine.


O altă metodă de a nu-ți suprasolicita ochii și a combate oboseala acestora este să lași aprinse și alte lumini în casă, atunci când te uiți la televizor. Poate că, inițial, acest lucru ți se va părea deranjant, mai ales dacă nu ești obișnuit, dar este mai bine pentru ochii tăi. În fine, o altă metodă bună este creșterea suprafeței ecranului la care privești, or asta înseamnă un upgrade de televizor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4966 secunde