€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Până când își pot depune absolvenții de liceu actele pentru șomaj

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 Iulie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
Tinerii care au terminat clasa a XII-a, indiferent că au reușit sau nu să promoveze examenul de bacalaureat, au posibilitatea de a se înscrie în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Constanța până cel târziu pe 25 iulie. 


Potrivit reprezentanților AJOFM, acest drept se acordă absolvenților, la cerere, pe o perioadă de șase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire și constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 250 lei. Acest termen de 60 de zile începe să curgă de la data de 25 mai, când, conform Ministerului Educației, se încheie anul școlar pentru clasele terminale. 


Înregistrarea tinerilor absolvenți ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează prin depunerea la agenție a unui dosar care să cuprindă următoarele documente: act de studii -  original și copie, act de identitate - original și copie, adeverință medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă.
 
De menționat este faptul că absolvenții care decid să își continue studiile, precum și cei care nu au respectat termenul de depunere a dosarului de 60 de zile de la absolvire nu vor beneficia de cei 250 lei. 


Totodată, absolvenții instituțiilor de învățământ înregistrați la AJOFM beneficiază de informare și consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă și pot participa la programe de formare profesională. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7378 secunde