Pacienții Spitalului Județean vor fi transportați cu un elicopter militar, inclusiv în timpul nopții

284
Pacienții Spitalului Județean vor fi transportați cu un elicopter militar, inclusiv în timpul nopții - 4163e013ac5312884f5970e06af8c99d.jpg
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a încheiat un protocol de colaborare cu reprezentanții Bazei militare Mihail Kogălniceanu, partea română, pentru ca, în eventualitatea unei catastrofe aviatice în Dobrogea, victimele să fie transportate la această unitate spitalicească. De altfel, Spitalul Județean este cea mai mare unitate sanitară cu paturi din zonă.
În contextul respectivului protocol de colaborare, elicoptere militare survolează Spitalul Județean, în cadrul unui exercițiu militar pentru instruirea piloților cu privire la traseul și modul de transport al răniților. "Baza militară are în dotare singurul elicopter militar dotat cu echipamente medicale, care poate interveni în caz de catastrofe aviatice, militare sau civile. Până de curând, elicopterul trebuia să aterizeze pe stadion și de acolo să transporte pacienții, dar pentru a scurta durata intervenției, au primit aprobarea să aterizeze în curtea spitalului", a afirmat dr. Dan Căpățână, managerul spitalului.
Protocolul va aduce beneficii și pacienților Spitalului Județean: "Vom putea apela la elicopterul bazei militare pentru transportul pacienților în stare gravă către spitalele din București sau alte zone, pentru că aeronavele Ministerului Apărării pot zbura și noaptea și au culoare prestabilite de zbor", a subliniat managerul.
În consecință, pentru a crea toate condițiile, conducerea Spitalului caută 10.000 de euro pentru a asfalta heliportul din spatele unității sanitare, bani pe care deocamdată nu îi are.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Mai 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6041 secunde