Pacienții internați la Județean nu mai rezistă: "Spitalul ne fierbe în suc propriu"

1015
1

Articole de la același autor

Bolnavii internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, și nu numai, se coc de-a dreptul în saloane din cauza căldurii. Pentru că în majoritatea camerelor de spital nu există aparate de aer condiționat, de cele mai multe ori, oamenii stau cu ușile și geamurile deschise sau ies pe holuri  pentru a se mai răcori un pic. 


Desigur, unitatea sanitară dispune și de saloane dotate cu aer condiționat, dar acestea sunt prea puține. 


Deși ușile și geamurile sunt larg deschise cam peste tot, aerul este tot irespirabil, sunt de părere bolnavii. Tocmai de aceea, mulți încearcă se se răcorească consumând tot mai multe lichide sau plimbându-se de holuri. Din păcate, cei care sunt țintuiți la pat din cauza bolilor de care suferă sau cei care au fost operați de curând nu au altă soluție decât să se perpelească pe o parte și pe alta… Problema aerului condiționat este valabilă pe toate secțiile. Desigur, pe ici-colo există câteva aparate, însă nu suficiente. "În salon este groaznic de cald, dar sunt conștientă că nici să fi stat acasă nu era o variantă prea bună, pentru că mi s-ar fi agravat starea de sănătate. În cele din urmă, am rugat-o pe fiica mea să-mi aducă de acasă un ventilator micuț pe care să-l folosesc aici", ne-a declarat Amalia Ș., o bolnavă. 


Cum spuneam, din lipsa unor surse de ventilație sau a aparatelor de aer condiționat, bolnavii se coc de căldură pentru că temperaturile au devenit deja insuportabile. Mai trist este la Neurologie, acolo unde pacienții sunt paralizați, semi-paralizați și nu se pot deplasa. Totuși, rudele le-au mai adus ventilatoare de acasă și le-au urcat pe mese, pentru a-i mai răcori cât de cât pe bieții bolnavi. "Ne-am copt. Nu mai suportăm căldura asta, iar ținând ferestrele și ușile deschise se face mult curent. Căldura este un chin pentru noi. Spitalul ne fierbe în suc propriu", a declarat la rândul său, Gigi P.. 


Pentru că meteorologii au emis, în continuare, avertizare de cod galben de căldură, cadrele medicale roagă pacienții să-l ia cât mai în serios, pentru că deja spitalul este aglomerat. Așa cum era de așteptat, cei mai afectați de vremea de afară sunt mereu persoanele cu probleme neurologice sau cardiologice, adică pacienți care datorită caniculei și pentru că nu s-au hidratat corespunzător, se pot dezechilibra și ajung la spital cu accidente vasculare, afecțiuni cardiace, pusee hipertensive etc. 


Deși recunoaște care este situația, managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa, spune că activitatea medicală se desfășoară în parametri normali și nu au avut până acum niciun fel de sincope. "Este adevărat că nu există aparate de aer condiționat peste tot și că spitalul este aglomerat, dar ne aflăm în plin sezon estival. Evident, există încă diferențe între secțiile reabilitate și cele nereabilitate, dar avem aparate de aer condiționat în toate blocurile operatorii, în saloanele post-operatorii și pretutindeni unde este absolut necesar. Totuși, avem materiale sanitare și medicamente suficiente, iar actul medical în sine nu a avut absolut deloc de suferit", a precizat dr. Grasa.


Comentează știrea

sri
9 august 2017
mofturi

Vorba lui tariceanu dar ce vreti ..hotel ..mutati-va la hotel ...cei care platesc asig da trebuie sa aiba conditii decente dar cei care nu platesc nici nu treb. internati macar ...numai suport sa platesc ptr trantori ..tigani ..turci- tigani interlopi boschetari etc.

Pagina a fost generata in 0.5944 secunde