Pacienţii de la Terapie Intensivă, vizitaţi de preoţi şi de apropiaţi, pentru a-şi lua adio

414
Pacienţii de la Terapie Intensivă, vizitaţi de preoţi şi de apropiaţi, pentru a-şi lua adio - fondpacientiidelaterapie-1617903918.jpg

Articole de la același autor

Familia şi apropiaţii pacienţilor cu COVID-19, internaţi în secţiile de Terapie Intensivă îi vor putea vizita, în curând. De asemenea, preoţii vor putea să intre la ATI, să-i împărtăşească şi să îi încurajeze pe bolnavi. Ordinul ce va include aceste noi reguli va permite şi îmbrăcarea pacienţilor decedaţi din cauza infecţiei cu coronavirus, înainte de a fi înmormântaţi.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit, în cursul zilei de joi, 8 aprilie, cu cei ai cultelor pentru a discuta despre accesul la asistenţă religioasă a pacienţilor internaţi cu COVID-19 şi despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2. „S-a căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară, pacientul internat cu COVID-19 să poată beneficia, la cerere, de asistenţă religioasă potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către personalul de cult a tuturor măsurilor sanitare care se impun”, a precizat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia şi rudele îi vor putea vizita pe bolnavi, dacă starea acestora de sănătate le va permite. „Avem în vedere şi pentru aparţinători ca să aibă acces în spital, la pacienţii internaţi, cu respectarea unor reguli. Pentru cei care vor să-şi ia adio de la cei dragi, acest lucru trebuie să fie posibil în condiţii de siguranţă”, a mai spus ministrul Voiculescu.

Noi reguli pentru înmormântarea celor decedaţi

Se schimbă regulile şi care reglementau preluarea din spital a pacienţilor decedaţi din cauza COVID. „În ce priveşte ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziţie de către familie sau aparţinători, va beneficia de slujbă religioasă în conformitate cu voinţa familiei şi practicile şi ritualul cultului de care aparţine. Înhumarea sau incinerarea se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de lege”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Noile prevederi vor fi incluse într-un ordin ce va fi publicat în cursul zilei de vineri, 9 aprilie. „Ordinul de ministru este în lucru. Va conţine toate modificările cerute de reprezentanţii cultelor, va conţine modificări pe care Ministerul Sănătăţii le consideră necesare, vorbim de măsuri de protecţie”, a concluzionat Vlad Voiculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4939 secunde