Pachețelul școlarilor, plin cu gustări nesănătoase

161
Pachețelul școlarilor, plin cu gustări nesănătoase - pachetelul-1507651544.jpg

Articole de la același autor

Deși familiile au devenit din ce în ce mai preocupate de produsele de nutriție sănătoasă pentru copii, pachețelul școlarilor include încă prăjiturele cu foarte mult zahăr și pline de aditivi, chipsuri sau ciocolată.

Conform estimărilor importatorilor de produse de nutriție sută la sută naturale, mamele din România alocă un buget lunar destul de mic atunci când vine vorba de pachetul de la prânz cu care își trimit copiii la școală sau grădiniță. Astfel, familiile din România cheltuiesc lunar aproximativ 150 de lei pentru pachetul celor mici, în timp ce, în alte țări europene, investițiile lunare de pe acest segment sunt cu până la cinci - șase ori mai mari.

"Din păcate, piața din România nu este încă foarte educată în ceea ce privește produsele sănătoase pentru copii, existând încă o diferență foarte mare față de vestul Europei sau Marea Britanie, de exemplu, unde piața de snack-uri naturale pentru copii a depășit pragul de 81 de miliarde de lire sterline. De asemenea, o altă problemă este că piața de produse naturale pentru copiii din România este concentrată pe segmentul de vârstă de 1-2 ani și este foarte sărăcăcioasă în ceea ce privește opțiunile de snack-uri sănătoase potrivite pentru școală", a declarat Dragoș Erceanu, reprezentantul Unicorn Naturals. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.381 secunde