"Ora Pământului". Președinția, Guvernul și Parlamentul sting lumina între 20,30 și 21,30

103

Articole recomandate

Mai multe instituții publice din Capitală, dar și organizații marchează sâmbătă ''Ora Pământului''.


* Administrația Prezidențială se alătură, pentru al patrulea an consecutiv, campaniei "Earth Hour" - Ora Pământului.


În acest sens, sâmbătă, în intervalul orar 20,30 - 21,30, iluminatul Palatului Cotroceni va fi întrerupt, informează Președinția.


* Palatul Parlamentului va întrerupe sâmbătă iluminatul interior și exterior. Camera Deputaților sprijină și participă la acest eveniment chiar de la prima ediție a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanța acțiunilor responsabile și a proiectelor benefice pentru mediu și cetățeni.


* Și la Palatul Victoria lumina va fi stinsă timp de o oră. Astfel, Guvernul se alătură, și în 2018, instituțiilor publice și organizațiilor din țară și din întreaga lume care marchează "Ora Pământului".


Acestui demers al Executivului i se alătură ministere și alte instituții guvernamentale.


Guvernul dorește să reconfirme în acest fel atenția pe care o acordă problemelor de mediu și de eficiență energetică, obiectivul pe care și l-a propus prin programul de guvernare fiind de redefinire a politicilor energetice ale României, punând accent pe cercetare, inovare și pe promovarea noilor tehnologii privind stocarea energiei, rețelelor inteligente sau măsurilor de eficiență energetică în întreg sistemul, precizează Executivul.


* Ora Pământului va fi marcată și de Ministerul Afacerilor Externe.


Astfel, sâmbătă, în intervalul 20,30 - 21,30, vor fi stinse luminile în sediile MAE, ale misiunilor diplomatice, oficiilor consulare și institutelor culturale românești din străinătate, cu scopul simbolic de a atrage atenția asupra necesității protejării mediului și a resurselor planetei și asupra responsabilității fiecăruia dintre noi, se arată într-un comunicat al ministerului.


* Și alte organizații și asociații din Capitală se alătură acestui demers.


Asociația Adevărații VeloPrieteni marchează ''Ora Pământului'' într-un mod inedit.


"Invităm toți bicicliștii din București (cu bicicletă sau doar cu un accesoriu - cască, vestă, pompă, sonerie, etc) să ni se alăture sâmbătă, începând cu ora 19,30, la Rondul Bicicliștilor din Parcul Izvor, să biciclim, dacă natura ne va permite, și să ne jucăm cu zăpada, să facem poze, oferind fiecărui participant un bidon sau o vestă personalizată care să îi îndemne tot anul să dăruiască naturii din energia lor", menționează reprezentanții Asociației.


* ''Ora Pământului'' va fi marcată și prin cântec. Corurile din București și din țară, reunite în Programul Național Cantus Mundi, se alătură demersului internațional. Astfel, timp de o oră, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România vor stinge lumina și vor cânta în cor pentru Pământ și energia sa.


Concertele au loc simultan în peste 27 de județe, iar în Capitală evenimentul se va desfășura în Parcul Carol.


*** Anul acesta, la împlinirea a 11 ani de la debutul "Orei Pământului", peste 6.500 de orașe vor lua parte la această acțiune.


Evenimentul "Ora Pământului" a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, la Sydney, în Australia, când 2 milioane de oameni și 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea față de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.


În anul 2008, "Ora Pământului" a devenit o mișcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.


În 2009 și 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de orașe din întreaga lume.


Din 2011, "Ora Pământului" a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnați nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acțiuni de mediu în fiecare zi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Martie 2018
Stire din Social : VIVO! Constanța deschide PANDORA
Pagina a fost generata in 0.8554 secunde