ORA DE VARĂ. Se va renunța la schimbarea orei, propunerea a fost votată în Parlamentul European

1872
ORA DE VARĂ. Se va renunța la schimbarea orei, propunerea a fost votată în Parlamentul European - trecereoravara30624900-1551787618.jpg

Articole recomandate

Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) din Parlamentul European (PE) a votat luni favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de vară și de iarnă în Uniunea Europeană, se menționează într-un comunicat de presă al Parlamentului European.


TRAN propune ca schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 să fie ultima pentru țările din Uniunea Europeană care decid să-și păstreze permanent ora de vară.

Statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută și drept ''ora de iarnă'', vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Țările membre trebuie să notifice Comisia Europeană până în martie 2020 asupra deciziei lor.

Documentul a fost aprobat de Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European cu 23 de voturi pentru și 11 împotrivă, modificând față de propunerea Comisiei Europene anul de când ar deveni aplicabilă schimbarea permanentă a orei pentru statele care doresc să facă acest lucru, respectiv 2021 în loc de 2019.

În documentul aprobat de această comisie se solicită statelor membre să-și coordoneze deciziile astfel încât aplicarea orei de vară în unele țări concomitent cu ora de iarnă în altele să nu perturbe funcționarea pieței unice europene, în special în sectorul transporturilor. În cazul în care Comisia Europeană constată că ar putea surveni astfel de perturbări, atunci ea ar putea amâna cu încă un an implementarea posibilității de permanentizare a orei de vară sau de iarnă, pentru a se putea soluționa în acest timp problemele apărute.

Raportul adoptat luni Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European mai trebuie aprobat de plenul PE și de statele membre în cadrul Consiliului UE.

Eurodeputata socialistă suedeză Marita Ulvskog, raportoare a textului votat luni, a declarat, potrivit agenției EFE, că, în opinia sa, propunerea Comisiei de a se renunța la schimbarea orei de vară și de iarnă este ''prematură'' și nu se bazează pe un studiu de impact corespunzător, ci doar pe o consultare publică ce a durat numai 8 săptămâni, în loc de 12 săptămâni cât durează de obicei astfel de consultări.

La această consultare au participat 4,6 milioane de cetățeni din statele membre ale UE, 84% dintre ei pronunțându-se pentru eliminarea schimbării orei, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Social : Când trecem la ora de iarnă
Pagina a fost generata in 0.4382 secunde