Operatorii, obligați să asigure transportul gratuit al elevilor. Ce se întâmplă dacă nu respectă decizia

265
Operatorii, obligați să asigure transportul gratuit al elevilor. Ce se întâmplă dacă nu respectă decizia - operatori-1589468505.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat joi adoptarea unei ordonanțe de urgență conform căreia operatorii de transport vor avea obligația să asigure transportul gratuit al elevilor, sub sancțiunea încetării contractelor.

"Astăzi, am făcut un pas extrem de important într-o problemă despre care au vorbit guverne la rând, dar pe care niciun guvern nu l-a realizat până la Guvernul Orban. Vorbim despre transportul gratuit pentru elevi. Astăzi, prin ordonanța de urgență, am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport, sau chiar a retragerii licenței de traseu în cazul transportului interjudețean", a arătat vicepremierul, într-o declarație de presă susținută la finalul ședinței de guvern.


Potrivit lui Turcan, consiliile județene vor avea obligația să includă această condiție în contractele cu operatorii de transport.

"În felul acesta sute de mii de copii care până acum erau văduviți de un drept fundamental - și anume de educație gratuită de calitate, dar și de siguranță a vieții personale - au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban. Cum se derulează acest proces? Licențele au fost prelungite, consiliile județene preiau aceste licențe sau contractele de servicii publice cu operatorii de transport și au obligația să pună această condiție, ca aceștia să realizeze transportul gratuit", a spus Turcan.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7107 secunde