Operatorii din turism: "Amenzile procentuale din cifra de afaceri vor distruge economia!"

735
3
Operatorii din turism:
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) avertizează că modificarea regimului de contravenții în cazul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, de la modelul actual, cu limita valorică, la un model cu procentaj din cifra de afaceri, este o măsură distructivă pentru dezvoltarea economiei naționale. 


ANAT solicită Senatului României, în atenția căruia se află proiectul de lege pentru dezbateri și vot final, să analizeze cu maximă atenție impactul acestei prevederi asupra mediului de afaceri. 


Proiectul de lege privind modificarea statutului ANPC, adoptat de Camera Deputaților ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile și nu prin vot, dă posibilitatea Autorității ca, în raport cu gravitatea și durata faptei, să sancționeze contravenientul cu amendă de la 0,5 la sută la 10 la sută din cifra de afaceri totală realizată în anul financiar anterior sancționării faptei săvârșite cu intenție sau din neglijență. 


"Este greu de înțeles cum parlamentarii liberali pot propune asemenea texte de lege, care îi descalifică. Statul actual, ca și statul comunist, nu previne, nu susține, dar înăsprește regimul contravențiilor. Cât mai multe amenzi și cât mai mari, ca să distrugem orice inițiativă privată, pe care oricum statul nu o susține cu facilități pentru investiții, dezvoltare sau controale preventive. Este o exagerare a ANPC să aplice amenzi procentuale din cifra de afaceri, este o eroare preluarea modului de sancționare aplicat de Consiliul Concurenței", declară Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. 


În perioada în care s-a aflat în Camera Deputaților, proiectul pentru modificarea statutului ANPC a fost avizat nefavorabil de Consiliul Economic și Social pentru că "regimul sancționatoriu nu corespunde materiei reglementate și nu reprezintă un beneficiu în ceea ce privește protecția consumatorilor", a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, iar Consiliul Legislativ a atras atenția inițiatorilor, 35 de deputați și senatori PNL, că "modalitatea de stabilire a sancțiunilor și dispozițiile referitoare la procedura aplicabilă contravin în mod fundamental principiilor răspunderii contravenționale, reprezentând, de fapt, instituirea unui regim sancționar sui generis". 


Comentează știrea

costica
17 august 2016
opinie

Sistemul funcționează și îți aduce bani! Oportunitate foarte serioasă! 100--285 euro din prima luna Ultima șansă este aici! Lucru la domiciliu part-time!Oportunitate foarte serioasă!Seriozitate garantată!Primești instrucțiuni complete!Vrei să-ți îndeplinești dorințele? cere info la: pacurarucostica1963@gmail com

Cezar
17 august 2016
Da,e bine cu amenzi mari

Bai boii baltii,daca nu sunteti in stare sa puneti pe picioare o afacere serioasa,la modul porfesionist,nu mai faceti asta! Adica mai usor cu amenzile,lasa clientii sa fie fraieriti si angajatii platiti in batjocura,asa este? Pai nu ,mai,la fel cum sunt pretentii ca medical sa fie departe de malpraxis,constructorul sa faca treaba buna,pilotul sa nu intre in stanci cu pasageri cu tot,la fel si lucratorii din turosm sa fie bine pregatiti,sa respecte clientii si proprii angajati,altfel flit !!! Da,amenzi cat cuprinde,altfel se intra in declin.

BUTICAR
17 august 2016
PROCENTUAL

Procentual este mai bine nu ca acum si buticarul si Metro, Selgros pt aceasi fapta platesc amenzi la fel. Unde este dreptatea.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Țapinarii  cântă-n Costinești
Pagina a fost generata in 0.5126 secunde