Operaţiile care nu reprezintă o urgenţă, suspendate pentru 30 de zile

292
Operaţiile care nu reprezintă o urgenţă, suspendate pentru 30 de zile - clinicaoftalmologicaoptixmedgala-1633418988.jpg

Articole de la același autor

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat la începutul acestei săptămâni că toate unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, timp de 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. „Cifrele continuă să crească şi nu vedem încă o tendință de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a declarat acesta.

Această decizie nu face referire, însă, la femeile însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă.

Ca urmare, fiecare caz în parte va fi analizat de medic, care va decide dacă bolnavul poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6183 secunde