OMS: E foarte greu să spunem cu siguranță că vom avea un vaccin

Joi, 25 Iunie 2020
172
Nu este sigur că oamenii de știință vor putea să creeze un vaccin eficient împotriva noului coronavirus, SARS-CoV-2, care a declanșat pandemia de COVID-19, însă ar putea fi nevoie să treacă un an până când va putea fi obținut un astfel de tratament, a declarat joi directorul Organizației Mondiale a Sănătății, conform Agerpres.


Adresându-se prin video-conferință deputaților din Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că dacă un astfel de vaccin va deveni realitate, atunci el va trebui să devină un bun public, disponibil pentru toți oamenii din lume.


"E foarte greu să spunem cu siguranță că vom avea un vaccin. Nu am avut niciodată un vaccin împotriva vreunui coronavirus. Așadar, acesta ar fi, atunci când va fi descoperit și sperăm că va fi descoperit, primul vaccin de acest tip", a declarat directorul OMS.


Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat că OMS are în vedere peste 100 de vaccinuri-candidate, dintre care unul se află într-un stadiu avansat de dezvoltare.


"Să sperăm că va exista un vaccin, estimările spun că am putea avea un vaccin peste un an. Dacă procedurile sunt accelerate, ar putea dura ceva mai puțin decât un an, însă doar cu câteva luni. Așa spun oamenii de știință", a adăugat directorul OMS.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2586 secunde