Olimpiada Națională de Chimie, susținută de KMG International

327
Olimpiada Națională de Chimie, susținută de KMG International - rompetrol-1553198485.jpg
KMG International (Rompetrol) este sponsorul principal al celei de-a 53-a ediții a Olimpiadei de chimie organizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în perioada 21-25 martie. 350 de elevi din clasele VIII-XII din toată România vor participa la etapa națională a competiției. 
"Educația de calitate este unul dintre principiile dezvoltării durabile. Investiția în generațiile viitoare reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea, în ultimii ani, am inițiat proiecte educaționale și oferim programe de internship, burse de performanță. Performanța poate fi încurajată prin competiție corectă, de aceea sprijinim Olimpiada Națională de Chimie, un concurs care pune în valoare pasiunea pentru chimie și gândirea analitică a elevilor și îi aduce mai aproape de domeniul energetic", a declarat Alexey Golovin, vicepreședinte al Grupului KMG International. 
Deschiderea oficială a fazei naționale a avut loc, ieri, la ora 18, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanța. La eveniment, au fost prezenți reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Universității "Ovidius" din Constanța, autorităților locale și Rompetrol.
În altă ordine de idei, pe 22 și 23 martie, elevii, împreună cu profesorii lor coordonatori, vor merge în vizită la Rafinăria Petromidia, unde vor beneficia de un tur ghidat. 
"Cea de-a 53-a ediție a Olimpiadei Naționale de Chimie va reuni 350 de elevi pasionați de domeniul fascinant al chimiei și determinați în a demonstra că sunt cei mai buni. Împreună cu ei, profesorii care i-au îndrumat de-a lungul acestui drum sunt exemple de perseverență și dedicare, fără de care performanțele școlare nu ar exista. Sperăm ca această olimpiadă să le dezvolte spiritul competitiv și dorința de a-și continua drumul spre excelență", a spus prof. Zoia Gabriela Bucovală, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 
Câștigătorii etapei naționale vor fi premiați pe 25 martie, primind premii atât din partea organizatorilor, cât și premii speciale oferite de KMG International. Sprijinul financiar oferit de KMG International va fi folosit pentru achiziționarea materialelor necesare pentru proba practică, ce are loc pe 24 martie. 


Investiții în generațiile viitoare 
De peste 15 ani, KMG International oferă programe de practică și internship, investind în dezvoltarea resurselor umane și în transferul de cunoștințe de la profesioniști la tineri absolvenți. În 2018, 140 de studenți au fost recrutați pentru programul de practică în companiile de la platformele Vega și Petromidia și 20 în sediul central din București. 1.300 de interni s-au alăturat Grupului din 2001 până în prezent, mulți rămânând în cadrul companiei. KMG International a dezvoltat o colaborare de lungă durată cu universități și licee din mai multe orașe din țară, construind programe dedicate studenților și elevilor ce își doresc o carieră în domeniul energetic.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2886 secunde