Oficiul Român de Adopții propune scurtarea perioadei în care un copil poate să fie adoptat

181
Oficiul Român de Adopții propune ca micuții lăsați în maternități să fie declarați adoptabili la cel mult 30 de zile după ce primesc certificatul de naștere.
Veste bună pentru cei peste 8.000 de români care vor să înfieze copii. Oficiul Român pentru Adopții a propus câteva modificări de legislație. Acestea prevăd ca micuții să fie declarați adoptabili într-un timp cât mai scurt și să nu rămână în sistem mai mult de doi ani. Oficiul Român de Adopții propune ca micuții lăsați în maternități să fie declarați adoptabili la cel mult 30 de zile după ce primesc certificatul de naștere. Dacă părinții copiilor care ajung în orfelinate nu sunt de găsit, micuții vor fi declarați adoptabili la cel mult un an și două luni de la instituționalizare.
Potrivit Oficiului Român pentru Adopții, în România sunt peste patru mii de copii orfani și doar 800 dintre ei sunt declarați adoptabili. În același timp, de două ori mai mulți români își doresc să înfieze copii. Modificările legislative sunt supuse dezbaterilor publice, de astăzi, pe site-ul Oficiului Român de Adopții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 04 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6299 secunde