Șoferii RATC, trași de urechi de polițiști

1494
3
Șoferii RATC, trași de urechi de polițiști - autobuzeconstanta2-1310574410.jpg

De câte ori ați văzut șoferii autobuzelor vorbind la telefon și fumând în timp ce conduc, de câte ori vi s-a întâmplat să vă închidă ușile în nas după ce ați alergat până la stație? Probabil că mulți dintre noi avem astfel de povești cu șoferii RATC. Îi vedem zilnic în trafic, suntem "plimbați" zilnic de ei. Unii sunt zâmbăreți, amabili, politicoși, respectuoși, alții înjură ca la ușa cortului pe ceilalți participanți la trafic, închid ușile și pleacă imediat de pe loc, chiar dacă pasagerii nici nu au urcat bine.
În cursul zilei de ieri, reprezentanții Poliției Rutiere Constanța i-au tras de urechi pe șoferii regiei, atrăgându-le atenția că numărul incidentelor în trafic în care au fost implicați până acum, în 2011, este de trei ori mai mare decât cele înregistrate tot anul trecut. Numai în ultimele zece zile au fost patru accidente, unul soldându-se chiar cu un mort și doi răniți. Este vorba despre cel înregistrat în data de 6 iulie, la ora 23,30, când, în intersecția Cumpenei, un autobuz care se retrăgea, nu a acordat prioritate și a lovit în plin un autoturism, al cărui șofer a decedat.
"Cea mai mare parte a accidentelor se petrec pe fondul neacordării de prioritate, dar și din cauza nerespectării distanței regulamentare sau abaterilor unor pasageri. În același timp, cele mai multe contravenții constatate la șoferii RATC sunt folosirea telefonului mobil, prezența și discuțiile cu alte persoane în cabină, nepăstrarea distanței de siguranță în mers și neatenția la schimbarea direcției de mers, neatenția la plecarea de pe loc", le-a spus șoferilor Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Constanța.

"Microbuzele sunt coșmarul nostru!"
În replică, reprezentanții RATC au spus că sunt deranjați în trafic și că nu li se acordă prioritate, că pe unele străzi de-abia se pot strecura cu autobuzele din cauza mașinilor parcate sau a taximetrelor și că poliția ar trebui să ia măsuri. "Microbuzele sunt un coșmar pentru noi. Merg încet, apoi ne depășesc, frânează brusc, iar noi suntem nevoiți să frânăm la fel și îngenunchează toți pasagerii", s-a arătat revoltat unul dintre angajații RATC.
Într-un final, polițiștii le-au recomandat șoferilor să fie cât mai atenți, că conducă preventiv-defensiv și să nu consume băuturi alcoolice în timpul serviciului. Întâlnirea de ieri a fost prima dintr-o serie de astfel de discuții între reprezentanții Poliției și cei ai regiei.



Comentează știrea

BoK=molusca
14 iulie 2011
Rutiera,cu stangu`n,dreptu

Tara arde si politia rutiera se ia de RATB !!. Alooooo! -Rutieroooooo:taximetrele sunt pe post de copii mici,comparativ cu Maxi Taxi:cam asta-i adevarul si au dreptate cei de la RATB.

dan
14 iulie 2011
contra Maxi taxi

....in loc sa controleze maxi taxi-urile care transporta cate 50 de persoane odata, ele fiind un real pericol public

RATC
14 iulie 2011
@BOK=molusca....nick-name potrivit

RATC...nu RATB....Regia Autonoma De Transport Constanta....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3698 secunde