Odată cu ridicarea restricțiilor parcurile vor deveni preferate în locul mall-urilor

165
Odată cu ridicarea restricțiilor parcurile vor deveni preferate în locul mall-urilor - 1-1591889311.jpg

Articole recomandate

Românii vor ieși mai des în parcuri, vor face mai mult sport, vor prefera vacanțele în țară în locul celor în străinătate și vor evita mall-urile, restaurantele sau cinematografele, arată un studiu publicat, joi, de o companie specializată în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, citat de Agerpres.


"Odată cu ridicarea restricțiilor, proces ce are loc treptat, începând cu 15 mai, principalele activități pe care românii își doresc să le facă mai des sunt plimbările în parc (32%), petrecerea vacanțelor în România (26%) și activitățile sportive în aer liber (25%), urmate de participarea la evenimente culturale (17%), antrenamente la sala de fitness (15%) și vizite la locurile de joacă pentru copii (14%). La polul opus, principalele activități care vor fi realizate mai rar sunt legate de ieșitul la masă în mall (53%), călătoriile în străinătate (45%) și mersul la cinematograf (45%)", arată un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox și compania de cercetare MKOR Consulting.


Studiul a arătat că, în prezent, există o reticență față de comerțul fizic, fapt ce conduce către concluzia că numărul de vizitatori ai centrelor comerciale va scădea, dar este de așteptat "o creștere a numărului de produse și implicit a bonului mediu de consum la fiecare vizită de cumpărături".


Deși românii sunt mari consumatori de centre comerciale, 30% dintre respondenți declarând că obișnuiau să meargă cel puțin o dată pe săptămână la mall pentru a lua masa, în timp ce 18% vizitau mall-urile cel puțin o dată pe săptămână pentru cumpărături de articole vestimentare, comportamentul lor se va schimba cel puțin pe termen scurt, atât pe fondul tendinței de a evita spațiile aglomerate, cât și ca urmare a constrângerilor de natură economică, mai spun realizatorii studiului.


În plus, perioada de izolare a crescut ponderea consumatorilor familiarizați cu comerțul online, iar retailerii din această categorie vor căuta să își mențină clienții și cota de piață.


Bogdan Marcu, Partner, Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox crede că "în ciuda faptului că multe din cumpărături în această perioadă s-au concentrat în mediul online, (...) oamenii vor îmbrățișa redeschiderea centrelor comerciale atât pentru experiența de shopping, cât și pentru numeroasele activități sociale pe care centrele comerciale le oferă, lucruri ce greu pot fi redate pe monitorul unui device, indiferent de diagonala acestuia".


Magazinele considerate neesențiale din cadrul centrelor comerciale din România și-au suspendat activitatea la finalul lunii martie, fiind afectate peste 9.000 de unități comerciale, apreciază realizatorii studiului.


Începând cu 1 iunie, magazinele situate în centre comerciale cu o suprafață mai mică de 15.000 de metri pătrați, precum și cele cu acces direct din exterior, și-au reluat activitatea, iar din 15 iunie a fost anunțată redeschiderea magazinelor din mall-urile de peste 15.000 de metri pătrați, activitatea restaurantelor și a locurilor de joacă urmând a fi în continuare restricționată.


Sondajul a fost realizat în perioada 14 - 18 mai, pe un număr de 600 de respondenți din toate județele țării, cele mai multe răspunsuri provenind de la persoane din București - Ilfov (45%), Prahova (7%), Constanța (4%), Cluj, Iași, Timiș, Brașov și Galați (câte 3%).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7323 secunde