"Oceanic Club" a împlinit 22 de ani de când salvează delfinii și alte vietăți

194
1

Articole de la același autor

22 de ani de explorare, aventură, pasiune și perseverență! 22 de ani în care au salvat delfini și ale minunate vietăți. Acesta este bilanțul pe care îl fac reprezentanții Societății de Explorări Oceanografice și de Protecție a Mediului Marin "Oceanic Club". 
Cu acest prilej, constănțenii sunt invitați să participe sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 10,00, la o aniversare inedită, în centrul comercial Maritimo Shopping Center. Specialiștii "Oceanic Club" vor amenaja un acvariu, pentru ca noi să aflăm cum putem fi mai aproape de universul fantastic din adâncuri. Copiii vor fi antrenați în această activitate, iar biologii vor răspunde întrebărilor publicului. 
De la ora 18,00, micii exploratori, dar și părinții și pasionații de expediții, vor afla cum se poate organiza un câmp expediționar. Activitățile demonstrative vor include modalități în care se studiază lumea vie pe teren: microscopie digitală cu proiecție pe monitoare și capcane pentru insecte. De asemenea, veți afla cum vă puteți feri de animalele veninoase, cum scăpați de "musafirii nepoftiți" din-tr-un cort, dar și ce soluții ne oferă natura pentru problemele noastre. Iar de la ora 20,00, vom putea viziona proiecțiile video cu cele mai spectaculoase momente din viața organizației "Oceanic Club".  


Un bilanț bogat și multe planuri de viitor
Atunci când vine vorba de tras linia, "Oceanic Club" are multe de calculat. Au inițiat și s-au implicat în foarte multe proiecte, deși de multe ori s-au luptat cu morile de vânt. "Ne-am structurat foarte bine ca echipă, ne-am profesionalizat și am reușit câteva din proiectele pe care ni le-am propus. Este vorba despre introducerea Acvatoriului Marin Litoral 2 Mai - Vama Veche în Legea rezervațiilor, Legea nr. 5 pe 2002 și am salvat câțiva delfini eșuați vii, 3 din 27. Nu sunt mulți, dar contează, pentru că sunt primii și singurii", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul coordonator al S.E.O.P.M.M. "Oceanic Club", dr. Răzvan Popescu Mirceni. 
De asemenea, în ultimii ani, organizația a reușit să consolideze parteneriatul cu Muzeul "Grigore Antipa", privind expedițiile externe. "În plus, am reușit să facem un mecanism de autofinanțare. Deocamdată, aceasta este parțială și acoperă doar aproximativ 70 la sută din costuri, de aceea mai avem nevoie de sprijin în continuare", a mai spus biologul constănțean.
Pentru anul 2014, agenda este deja plină. Se va continua proiectul de salvare a delfinilor "Dolphin watch", dar și cel cu plasele abandonate de pescari, care pun în pericol cetaceele. În vară, va fi organizată o tabără de vară pentru copii, intitulată "Academia exploratorilor" și va fi lansată o carte intitulată "Bivoacuri sub semnilună", despre expedițiile în Africa și Asia. 


Comentează știrea

Rares Iulian Simu
22 februarie 2014
Oceanic Club

Salutari si felicitari pentru ce ati reusit s faceti, demonstrand inca o data faptul ca daca perseverezi si crezi in ceea ce faci, rezultatele planificate devin realitate! Va imbratisez pe toti si ne vedem in curand!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Social : "O mare liberă pentru delfini!"
Pagina a fost generata in 0.4701 secunde