Obligativitatea vaccinării copiilor a stârnit proteste și valuri de nemulțumiri

342
5
Obligativitatea vaccinării copiilor  a stârnit proteste și valuri de nemulțumiri - fondvaccinareobligatoriebun-1509981882.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți părinți, cărora li s-au alăturat și multe cadre medicale, au participat la diferite proteste, pentru a se împotrivi proiectului de lege ce susține vaccinarea obligatorie a copiilor și a adulților, cu prioritate a personalului medical și a persoanelor din educație, fără o limitare a numărului de doze și fără testări prealabile.

Potrivit reprezentanților Asociației Protecției Consumatorilor (APC), legea condiționează accesul copiilor în instituțiile de învățământ. Totodată, proiectul prevede sancțiuni pentru cetățenii și medicii care au alte opinii decât cea acceptată oficial. Pe lângă implicațiile etice și medicale, proiectul de lege ar avea consecințe și la nivel financiar, deoarece costurile implicate de vaccinarea propriilor angajați trebuie suportate de către angajatori.

"Credem că dezbaterea asupra acestui proiect de lege, cu implicații uriașe pentru societatea românească, nu s-a încheiat. Dacă libertatea asupra propriului corp este pusă în discuție, atunci și libertatea cuvântului este în pericol. Graba cu care a fost aprobat acest proiect de lege, precum și declarația halucinantă a ministrului Sănătății, referitoare la finalizarea normelor metodologice de aplicare a unei legi, care nu trecuse încă de Camera Deputaților, ridică suspiciuni rezonabile cu privire la parcursul legal al acestui act și la existența unor interese de natură financiară", a declarat dr. Costel Stanciu, președinte APC.

Ca urmare a adoptării acestui proiect de lege, au fost organizate acțiuni de protest în mai multe orașe ale țării, printre care amintim Constanța, Bacău, Timișoara, Craiova, Cluj, Iași etc.

"Chiar dacă numărul participanților din fiecare oraș nu a depășit câteva sute, este vorba de mii de oameni care realizează că o lege care dă dreptul statului să dispună de corpul unei persoane nu poate fi pozitivă. Proiectul de lege încalcă mai multe articole din Constituție și din Codul Civil, cu privire la dreptul persoanei de a dispune de propriul corp, dar și prevederi ale unor tratate internaționale la care România este parte. De asemenea, vine în contradicție directă cu Codul de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor", a mai spus președintele APC.

Vaccinurile sunt înregistrate la Agenția Națională a Medicamentului și, ca orice medicament, trebuie prescrise după o consultație medicală, de către un medic cu drept de liberă practică medicală. Fiecare vaccin este prevăzut cu un prospect, în care sunt descrise și reacțiile adverse.

"Vaccinarea ar trebui să fie personalizată"

Părinții constănțeni, prezenți la mitingul anti-vaccinare obligatorie, susțin că, fiecare părinte în parte trebuie să decidă pentru copilul său, deoarece, în prezența unor afecțiuni, la anumiți copii, vaccinarea obligatorie ar atrage după sine complicarea bolilor sau apariția unor dezechilibre noi.

"Copiii care sunt perfect sănătoși au șanse să nu fie afectați deloc de vaccinuri, dar cei care au diferite afecțiuni, cum este al meu, de exemplu, care este alergic la multe, vaccinul îl poate afecta. Chiar medicul de familie m-a sfătuit să nu îi fac anumite vaccinuri. Unde mai este libertatea, dacă vin alții și decid pentru mine", a explicat Dorin Miron, părinte.

Dr. Ionica Ciortan, medic primar pediatru, s-a adresat părinților, dintr-o perspectivă profesionistă, punând în balanță beneficiile și riscurile imunizării prin vaccinare. Așadar, potrivit specialistului, părinții ar trebui să discute concret cu medicul de familie sau pediatru, despre necesitatea de vaccinare a copilului, înainte de a fi vaccinat. Astfel, aflăm că nu toți copiii pot avea recomandare de vaccinare, împotriva anumitor boli, în funcție de starea de sănătate la momentul actual, de antecedentele patologice, bolile cronice, sistemul imun dezechilibrat. În acest context, se discută despre o vaccinare personalizată, în funcție de starea de sănătate a fiecărui copil.

"Să te vaccinezi presupune câteva riscuri, mai mari decât cele care erau în trecut, dar, dacă nu te vaccinezi, și tu, și comunitatea aveți riscuri mult mai mari. Suntem în situația în care oamenilor le este greu să decidă, dar trebuie să ne gândim foarte bine, să nu cumva să declanșăm vreo epidemie, pentru că, dacă se continuă așa, suntem în acest risc, cu siguranță", explică medicul specialist.

Comentează știrea

Arheopterix
7 noiembrie 2017
Vaccin

Băi, dar cretini mai sunteți.... Vaccinati-va copiii. Nu mai faceți pe desteptii ca sunteți proști de bubuiti. Pe vremea lui Ceaușescu nu ne intreba nimeni dacă vrem sau nu sa facem vaccin. Ni se facea si gata. Acum toti sunt doctori. Toti sunt experți.

Cozma
7 noiembrie 2017
Prostovani sau rau intentionati?

Cine va fi vaccinat,nu va face boala ingrozitoare. Sunt si parinti care-si vor copii morti sau nenorociti. Treaba e ca dupa ce fac boala,sa nu mai pretinda medicilor masuri de tip minune cereasca. De exemplu stiu ca penticostalii nu sunt de accord cu trensfuziile,prefera sa le crape copilul sau alt membru al familiei. Lumea are diferite praguri de intelegere,nu ai cum sa-i faci pe toti intelepti.

Arheopterix
7 noiembrie 2017
Si prostovani si rau intentionati?

Pai da, dupa ce fac boala asteapta de la doctori sa faca minuni. Si pentru ca sunt destepti, incep, sa acuze de malpraxis , etc. Astia sunt parintii nascuti dupa 89: fuduli, cu nasul pe sus, si atotstiutori. Si ei sunt vai mama lor.

Răspuns la: Prostovani sau rau intentionati?
Adăugat de : Cozma, 7 noiembrie 2017
Cine va fi vaccinat,nu va face boala ingrozitoare. Sunt si parinti care-si vor copii morti sau nenorociti. Treaba e ca dupa ce fac boala,sa nu mai...
Algocamin
7 noiembrie 2017
Ok , sa nu-i vaccineze...cu declaratie pe propria raspundere a parintilor !

In caz de spitalizare sau deces al copilului parintii sa suporte consecintele legii .....asa ar trebui facut !

Vaccin
7 noiembrie 2017
Vaccin

Dar de copii care au ramas paralizati sau si mai rau cu sechele grave in urma vaccinurilor cine raspunde? Cine plateste toate tratamentele si tot chinul pentru toata viata? Asta de ce nu se stabileste clar prin lege? Producatorii de vaccinuri isi asuma vreo raspundere pentru toate rahaturile pe care le baga in vaccinuri si in copii nostri? Eu mi-am vaccinat copilul dar am si un caz in familie de copil ramas paralizat. Si nu sunt de acord cu OBLIGATIVITATEA. Cred ca voi astia care va duceti ca oile la vaccinare sunteti neinformati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4704 secunde