ȘOARECE ÎN GALANTARUL DE CARNE, LA SUPERMARKET. SANCȚIUNI DRASTICE ȘI CONTROALE PESTE CONTROALE

540
ȘOARECE ÎN GALANTARUL DE CARNE, LA SUPERMARKET. SANCȚIUNI DRASTICE ȘI CONTROALE PESTE CONTROALE - 28378295161960043479335424431372-1520014670.jpg

Articole de la același autor

Magazinul unde, la începutul acestei săptămâni, clienții au privit cum un șoarece se plimba nestingherit printre bucățile de carne expus în galantare a primit două amenzi, după ce autoritățile s-au autosesizat și au dispus efectuarea unor controale.


Prima amendă, în cuantum de 20.000 de lei, a fost aplicată de Oficiul pentru Protecția Consumatorului Argeș.


"Amenda a fost aplicată deoarece operatorul economic nu și-a îndeplinit obligația de a se asigura că produsele expuse spre comercializare sunt sigure. Nu este prima amendă pe care o ia respectivul hypermarket. Facem controale frecvent la supermarketuri și dăm constant amenzi. Amenzile pe care le dăm supermarketurilor din Argeș sunt ceva constant", a declarat pentru Jurnalul de Argeș Violeta Nedelcu, comisarul-șef al OPC Argeș.


Și inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor Argeș (DSVSA) au amendat magazinul cu 9.000 de lei și au dispus confiscarea a 9,8 kg de carne de vită, 47,1 kg carne de porc și 31,6 preparate din carne. De asemenea, a fost efectuată o dezinfectare a vitrinei și au fost recoltate probe pentru a verifica dacă magazinul respectă normele de igienă.


"Se va urmări deratizarea zilnică a spațiilor din hipermarket. Ultima deratizare fusese efectuată pe 21 februarie, dar este clar că a fost făcută necorespunzător. Vom verifica cum se fac deratizările în toate magazinele. Societățile sunt obligate să aibă un contract cu o firmă specializată", a spus Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeș.


Imediat după ce imaginile din magazin au ajuns în presă, compania a publicat un comunicat prin care a anunțat că va lua toate măsurile necesare pentru deratizarea și restabilirea normelor de igienă:


"Ne cerem scuze clienților pentru incidentul regretabil din Curtea de Argeș. Am retras imediat toate produsele din vitrină pentru distrugere, am restabilit condițiile igienico-sanitare necesare desfășurării activității și, în același timp, am solicitat o intervenție urgentă a firmei cu care colaborăm pentru deratizare. Precizăm că lunar au loc proceduri pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție în toate magazinele noastre, derulate prin intermediul unor companii specializate. Ultima intervenție de acest tip a avut loc în urmă cu numai 5 zile în magazinul din Curtea de Argeș și nu au fost găsite deficiențe. Vă asigurăm că tratăm cu maximă seriozitate incidentul și, suplimentar, pentru a ne asigura prin toate mijloacele că cele mai înalte standarde igienico-sanitare sunt respectate, vom relua școlarizarea angajaților din acel magazin", au transmis reprezentantii hipermarketului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3772 secunde