Oamenii din linia întâi, primii imunizaţi. „Vaccinul este o şansă să începem să trăim!”

1414

Articole de la același autor

Dozele cu vaccinul anti-COVID-19 au ajuns, în cursul zilei de ieri, în mai multe spitale din judeţul Constanţa, unde va fi imunizat personalul medical. Peste 4.000 de oameni din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat vor fi vaccinaţi până la finele lunii ianuarie. Apoi, va veni rândul vârstnicilor, 64.000 în total.

Şase centre de vaccinare pentru medici, asistente, infirmiere, brancardieri au fost organizate, la nivelul judeţului Constanţa, la Spitalul Judeţean „Sfântul Apostol Andrei”, la Spitalul Municipal Mangalia, la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, la Spitalul Municipal Medgidia şi la Spitalul modular militar de pe stadionul „Portul”. Altele vor fi deschise la Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Spitalul Orăşenesc Hârşova. Deja aproape 1.000 de doze au fost distribuite şi, zilele acestea, sunt imunizaţi angajaţii din unităţile medicale.





„Am intrat într-o etapă foarte importantă, în care o pondere mare a celor din personalul medical au oportunitatea să se imunizeze. Este o reală necesitate să-i avem sănătoşi pe cei care se ocupă de persoanele aflate în nevoie şi va fi un semnal puternic pentru întreaga societate, pentru că oamenii vor avea încredere din ce în ce mai mare în această campanie de vaccinare şi în beneficiile ei”, a transmis prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.


Unul dintre primii vaccinaţi ieri, la Spitalul Judeţean Constanţa, a fost chiar dr. Rodica Tudoran, medicul coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe, un om chiar din linia întâi. „Am făcut vaccinul, sunt chiar fericită şi sper să fie bine şi numărul de cazuri să fie în scădere pentru următoarele luni. A fost o perioadă grea, în care am învăţat foarte multe, să fim mult mai uniţi, să ne sprijinim mai mult ca echipă. Ne-am confruntat cu necunoscutul, dar am învăţat să-i facem faţă. Cea mai mare provocare a fost să învăţăm pe parcurs”, a povestit medicul.




„Am văzut oameni care luptau pentru fiecare gură de aer!”


Dr. Rodica Tudoran a avut un mesaj şi pentru cei care nu vor să se vaccineze. „După ce am văzut în ultimele trei luni, când aud despre oameni care nu vor să se vaccineze, mie mi se face frică, frică de faptul că nu vom putea nici cu vaccin să stăpânim pandemia, din cauza celor care sunt sceptici, care stau să aştepte. Cred că vaccinul este o şansă pentru toată lumea, să stopăm evoluţia acestei pandemii şi să revenim la normal, să începem să trăim. Am văzut oameni care nu pot să respire, care luptau pentru fiecare gură de aer. Cei care nu vor să se vaccineze, să încerce să îşi imagineze, că nu au văzut, dar să încerce să îşi imagineze oameni care luptă pentru fiecare gură de aer. Cred că este destul ca să îți doreşti să îţi faci vaccinul. Şi cred că un vaccin care este utilizat peste tot, în UE, SUA, în Marea Britanie este un vaccin sigur. Nu cred că cineva şi-ar permite să dea drumul unui produs care să nu aibă siguranţă şi eficienţă”, a precizat medicul.




De altfel, pentru următoarele etape, la nivelul judeţului au fost stabilite 19 centre de vaccinare, dintre care două în municipiul Constanţa. Cele două centre vor avea în total 32 de cabinete. În fiecare cabinet va exista o echipă formată din patru persoane, un medic, doi asistenţi şi un registrator. În municipiul Constanţa, aproximativ 64.000 de oameni au vârsta de peste 65 de ani.
Astfel de centre vor funcţiona în mai multe localităţi din judeţ, cum ar fi în Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Valu lui Traian, Eforie, Cumpăna, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Negru Vodă, Cobadin, Techirghiol şi Băneasa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5529 secunde