Oamenii devin din ce în ce mai alergici. Explicațiile cercetătorilor

194
Oamenii devin din ce în ce mai alergici. Explicațiile cercetătorilor - 399998l640x0w75266550-1544790525.jpg

Articole recomandate

Îmbunătățirea igienei, deficiența de vitamina D ar putea fi posibilele explicații pentru care din ce în mai mulți copii sunt alergici la unele alimente comune. Totodată, potrivit unei noi teorii, expunerea la alimentele care ar putea declanșa alergii în perioada înțărcării ar putea genera anticorpii necesari pentru a evita reacțiile alergice, relatează BBC. De asemenea, în întreaga lume, copiii sunt mult mai predispuși să dezvolte alergii la mâncare decât adulții.

7% dintre copiii din Marea Britanie au alergii la mâncare și 9% dintre copiii din Australia, iar procentul adulților care suferă de alergii la diverse alimente în Europa este de 2%.

Potrivit unui studiu al King's College din Londra, expunerea la alimentele cu posibilitate ridicată de a provoca alergii din perioada înțărcării poate reduce substanțial declanșarea unor reacții alergice. Astfel, un studiu realizat de cercetătorii de aici a arătat o reducere cu 80% a alergiei la alune la copiii care mănâncă regulat alune din primul an de viață.

Potrivit, cercetătorilor, consumul de alimente declanșatoare de alergii la vârste fragede ajută la pregătirea sistemului imunitar pentru a tolera bacteriile și substanțele străine.

Altă explicație științifică ține de îmbunătățirea igienei.

Infecțiile parazitare sunt în mod normal combătute de către aceleași mecanisme implicate în lupta cu alergiile. Dacă sunt mai puțini paraziți de combătut, sistemul imunitar se orientează către lucruri care în mod normal ar trebui să fie inofensive.

O altă explicație este că vitamina D poate ajuta sistemul nostru imunitar de a dezvolta un răspuns sănătos, făcându-ne mai puțini vulnerabili la alergii. Multe populații de pe glob au o deficiență de vitamina D, din varii motive, inclusiv faptul că nu petrec destul timp la soare.

Cercetătorii de la King' s College susțin că au inventat un test de sânge care poate detecta alergia la alune, dar și la alte alimente responsabile pentru 90% din alergiile copiilor, scrie hotnews.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3746 secunde