Oamenii care învață Constanța să "dăruiască aripi". Ce nu fac autoritățile incompetente cu bugete uriașe, ei reușesc cu voluntari

2368
2
Se știe de ani buni că pentru bolnavii din Constanța cel mai bun medic este trenul către București. În vreme ce autoritățile locale se bâlbâie, fac proiecte, caută soluții și finanțări, o asociație nonguvernamentală, susținută cu voluntari și donații, a reușit, în numai câțiva ani, să schimbe soarta copiilor bolnavi din județ. A amenajat o cameră de joacă la Pediatrie, a realizat Centrul Medical Focus și acum este la un pas de a demara reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți, toate în cadrul Spitalului Județean Constanța.

Iar proiectele vor continua, vor continua să dăruiască aripi și să ajute acolo unde este nevoie.

Luni seară, în cadrul Galei Societății Civile, Asociația Dăruiește Aripi a primit trei premii în competiția națională care recunoaște implicare socială și exemplele de succes ale organizațiilor neguvernamentale, pentru proiectul Construcția Secției de onco-hematologie și reumatologie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța – Centrul medical de zi pentru copii Focus.

Niciun centru în tot sud-estul țării

"Ideea Centrului Medical Focus s-a născut din nevoia tot mai acută de a oferi copiilor bolnavi de cancer din județul Constanța un loc prietenos unde să primească, pe lângă tratamentul aproape de casă, atât de important, și suportul emoțional care să îi sprijine în lupta cu boala. Paradoxal, deși județul Constanța este unul din județele unde numărul copiilor diagnosticați cu cancer depășește media pe țară, în tot sud-estul României nu a existat până la apariția centrului Focus un loc care să servească acestui scop", explică dr. Adriana Apostol, coordonatorul medical al centrului.

Pe scurt, realizarea acestui proiect înseamnă diagnostic precoce în cancer la copii, ceea ce duce la șansă mare de vindecare, respectiv supraviețuire, spațiu creat exclusiv pentru nevoile copiilor bolnavi: loc de joacă, cabinet de psihologie, saloane de tratament moderne și sală de recoltare analize, precum și tratament și monitorizare activă, aproape de casă.

"Am fost onorați să primim premiile la categoriile Sănătate și originalitate. Secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică de la Constanța este o dovadă că inițiativele responsabile și parteneriatul cu profesioniști adevărați sunt premisele unui proiect care nu poate decât să izbândească. Iar Marele Premiu al Galei Societății Civile îl dedicăm copiilor care vin zilnic la tratament și monitorizare și pentru care niciun efort nu este prea mare. Ei sunt adevărații învingători!", a declarat Alina Vasea, fondatorul Dăruiește Aripi.

Proiectele continuă

Și dacă spicuim numai câteva cifre din raportul de activitate ale asociației pe anul 2016 aproape că ne întrebăm cum o fundație poate face atât de multe, iar autoritățile locale atât de puțin. Astfel, pe lângă dotarea și modernizarea camerei de joacă și a sălii de mese a Secției de pediatrie a SCJU Constanța, cu 50 de frigidere, mese, scaune, jucării, asociația a donat un sistem de detectare a venelor Accuvein și a decorat de sărbători secțiile de urgență și de pediatrie. De asemenea, cinci olimpici constănțeni au vizitat sediul Parlamentului European de la Bruxelles, zece copii cu cancer au mers la Disneyland Paris, 200 de copii bolnavi merg în excursie la cel mai mare parc acvatic din România, iar 384 de pacienți primesc consiliere pentru a doua opinie medicală și pentru obținerea formularului E112.

Iar munca nu se oprește aici. Este în derulare proiectul de reconstrucție și modernizare a Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul SCJU. Noua structură va fi una modernă, adaptată numărului de pacienți din regiune și în concordanță cu cele mai înalte standarde din domeniul medical.

Și noi putem ajuta!

Companiile cu profit pot direcționa 20 la sută din impozitul pe profit datorat statului, prin încheierea unui contract de sponsorizare. Oricine poate dona 2 euro prin sms la 8845, iar persoanele fizice pot direcționa 2 la sută din impozitul pe venit.

De asemenea, nicio sumă nu e mică pentru a sprijini proiectele organizației. Contribuțiile în lei sau euro pot fi depuse în contul Asociației Dăruiește Aripi, RO70BTRLRONCRT0207503901, pentru lei, și RO20BTRLEURCRT0207503901, pentru euro.

Comentează știrea

jimi
14 iunie 2017
donatie sms

Donatiile prin sms nu funcționează, aveti idee de ce?A fost alocat acest nr, 8845 doar pt o perioadă si aceasta a expirat?

Smire
14 iunie 2017
Bravo

Bravo pentru implicare si daruire acestor oameni inimosi!

Pagina a fost generata in 1.5113 secunde