O zi liberă de la serviciu pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID

174
O zi liberă de la serviciu pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID - ozilibera-1627053031.jpg
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 vor putea beneficia de o zi liberă de la serviciu. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 23 iulie, legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Potrivit legii, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmează să beneficieze, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, respectiv de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare, în cazul elevilor şi studenţilor.

Zilele libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare. „Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi”, mai stipulează legea.

Totuşi, aceste dispoziţii nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3775 secunde