O zi de vacanță de vis, pentru copiii din mediile defavorizate

195
O zi de vacanță de vis, pentru copiii din mediile defavorizate - ozidevacantadevis-1527697463.jpg

Articole de la același autor

De 1 iunie, zeci de copii care provin din familii sărmane și medii defavorizate vor avea parte de o zi de vacanță de vis, la Phoenicia Holiday Resort. 


Reprezentanții Phoenicia au organizat și anul acesta o campanie menită să aducă zâmbete pe chipurile senine ale copiilor. Aceștia se vor putea bucura pe întreg parcursul zilei de facilitățile complexului, dar și de programele artistice special pregătite pentru ei. 


În același timp, sub titulatura "Cum protejăm drepturile copiilor?", complexul din Mamaia Nord va găzdui la masa dezbaterilor, între orele 11 și 12, autorități județene și locale, reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor umanitare, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor, dar și părinți. Aceștia sunt invitați să ia parte la dialog și să identifice strategii de soluționare a problemelor cu care se confruntă copiii ce provin din medii defavorizate sau ale căror speranțe în a-și construi un viitor decent în România sunt condiționate de o educație și posibilități materiale reduse. 


Situația este îngrijorătoare. În prezent, 4.200.000 de români lucrează în afara granițelor, 100.000 de copii din România cresc fără ambii părinți alături, aceștia fiind plecați la muncă în străinătate, iar 80.000 de copii cresc cu un singur părinte alături, celălalt fiind plecat din țară la muncă în străinătate. De asemenea, la finele anului 2017, erau înregistrați peste 62.000 de copii cu handicap neinstituționalizați, iar 7,89% din totalul copiilor sunt cu handicap, instituționalizați sau nu. 


"Dorim astfel să tragem un semnal de alarmă în ce privește viitorul și șansele de integrare pe care România le oferă copiilor ce provin din astfel de medii, dar și să le oferim o bucurie celor mici, de ziua lor", au declarat reprezentanții Phoenicia Hotels. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6282 secunde