O tânără din Constanța, stabilită la Bruxelles, luptă pentru prietenii ei rămași acasă

542

Articole de la același autor

O tânără din Constanța, stabilită la Bruxelles, luptă, zi de zi, pentru a crește șansele prietenilor și colegilor ei rămași acasă la o educație mai bună și o viață decentă.

Delia Cristiana Stamate este, încă din 2015, cel mai tânăr membru în conducerea rețelei Butterfly Dreamer Network, concepe proiecte și programe în care să fie implicați tineri din România.

Rețeaua Butterfly Dreamer Network este oficial membră în Forumul de consultare publică, comunicare și dezbateri în vederea pregătirii exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în 2019. Delia este coordonator de proiecte internaționale în cadrul rețelei și cea care a reușit să o includă în acest forum, unde vor participa membri ai rețelei.

Alături de Miruna Apetroaie, coordonator de proiecte la nivel local, și Ghiță Petruș, CEO și project manager, Butterfly Dreamer Network a organizat, încă din 2013 până în prezent, conferințe, workshop-uri și diferite seminarii, pentru persoanele cu vârste cuprinse între 14 și 60 de ani în Constanța, în cadrul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, pe diferite teme, precum public speaking, leadership, antreprenoriat, dialog structurat, managementul proiectelor etc. Rețeaua este extinsă la nivel internațional, în aproape toate țările Uniunii Europene, în Japonia, Pakistan, Nepal și Ghana, având proiecte în desfășurare pe tot parcursul anului.

De asemenea, cei trei coordonează, încă din 2016, un program de internship global, ajuns la cea de-a treia ediție, lucrând ca voluntari din România, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Albania etc. Anul acesta, cei trei au fondat și un program de mentorship la nivel global, unde tinerii profesioniști din Europa vor putea oferi șansa tinerilor din Pakistan, care nu au acces la educație, să primească fonduri și cursuri în diferite domenii, de la specialiști.

Delia a spus că aderarea la acest forum reprezintă o șansă extraordinară oferită tinerilor voluntari din rețea. "Credem în tineri și în România" a fost mesajul pe care ea l-a transmis și, prin urmare, ne-a informat că la dezbateri vor participa voluntari ai rețelei, interni din cadrul programului de internship global pe care îl coordonează alături de Miruna și Ghiță. Tinerii ce vor participa sunt din Iași, București și Craiova, Maria Mirabela Miron, Daniel Păun și Maria Andriescu, voluntari și interni în cadrul rețelei. Acești tineri au rezultate academice excepționale și au fost pregătiți de Delia, Miruna și Ghiță pentru aceste dezbateri.

Dezbaterile vor începe pe 19 ianuarie, la București, cu Sesiunea plenară, deschisă de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și se vor încheia pe 15 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3861 secunde