O să crească numărul infectărilor cu COVID de sărbători. Explicațiile ministrului Sănătății

422
O să crească numărul infectărilor cu COVID de sărbători. Explicațiile ministrului Sănătății - tataru-1608483499.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că pregătește o extindere a secțiilor ATI după această perioadă a sărbătorilor. El a cerut managerilor de spitale o evaluare a secțiilor de terapie intensivă și să raporteze necesarul de paturi. Chiar dacă spitalele sunt sufocate, ministrul se așteaptă ca după sărbători numărul de cazuri să nu mai crească și să ne menținem la un platou. Terapiile intensive sunt cele care dau în acest moment o anumită prognoză pentru viitor, spune ministrul Nelu Tătaru într-un interviu pentru Digi24.


„Dacă avem în jur de 1255 de cazuri în terapie intensivă, din care 439 sunt intubați, celelalte paturi sunt paturi pe care putem face o terapie intermediară sau efectiv să pregătim aceste paturi pentru o terapie intensivă. Discuțiile pe care le-am avut cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor de ATI au fost tocmai în acest context, pentru a pregăti secțiile de ATI cu necesar și extinderea lor, dacă este nevoie, pentru perioada de sărbători”,  a declarat Nelu Tătaru.


Managerii trebuie să prezinte o evoluție a cazurilor de terapie intensivă în ultimele două luni și o prognoză pe lunile viitoare, având în vedere și transmiterea în comunitățile respective, a explicat ministrul sănătății. În prezent, sunt în jur de 1.560 de paturi în terapiile intensive COVID, complet dotate, dar fiecare spital trebuie să-și facă o evaluare și a patologiei existente în spital, pornind și de la faptul că din a șaptea până într-a zecea zi și cazurile medii pot deveni critice. Pe de altă parte, ministrul spune că în prezent nu există propriu-zis o terapie intermediară și din această cauză numărul raportat al celor de la ATI este atât de mare. El pledează pentru o evaluare corectă a pacienților și pentru a găsi spațiul și resursele pentru o terapie intermediară, care să fie dotată corespunzător.


Sărbătorile sunt perioade care trebuie privite cu precauție, însă în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie intervențiile elective (patologiile cronice) sunt reduse, ceea ce dă posibilitatea extinderii numărului de paturi în ATI, pentru că sectorul non-COVID este mai puțin solicitat în această perioadă, a arătat Nelu Tătaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 20 Decembrie 2020
Stire din Social : Pot de peste trei milioane de euro, la Loto
Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
Stire din Social : Amenzi pe şantiere, în Constanţa
Pagina a fost generata in 0.6829 secunde