O rachetă balistică s-ar fi prăbușit într-o zonă populată din Coreea de Nord

190
O rachetă balistică s-ar fi prăbușit într-o zonă populată din Coreea de Nord - hwasong12a-1515072278.jpg

Articole recomandate

Una dintre rachetele balistice testate de Coreea de Nord anul trecut s-ar fi prăbușit într-un oraș din apropiere de Phenian.


Este vorba despre testul de pe 28 aprilie 2017, când regimul dictatorial al lui Kim Jong-un a lansat o rachetă balistică Hwasong-12. La scurt timp după lansare, racheta ar fi lovit orașul Tokchon, la o distanță de două ore de capitala Coreei de Nord, relatează CNBC cu referire la informațiile obținute de publicația The Diplomat.

La acea dată, incidentul, provocat de o defecțiune tehnică, a fost larg difuzat de presa internațională, însă până acum a fost necunoscut faptul că racheta s-ar fi prăbușit într-o zonă populată.


Racheta a fost lansată dintr-o locație din proximitatea Aeroportului nord-coreean Pukchang și a zburat aproximativ 39 de kilometri în direcția nord-est înainte de a lovi un complex de instalații industriale sau agricole din Tokchon, conform sursei citate.

The Diplomat a prezentat o serie de imagini din satelit care au surprins detalii concludente legate de defecțiunea rachetei Hwasong-12. 


"Este însă imposibil de verificat dacă incidentul a dus la pierderea de vieți omenești", subliniază publicația The Diplomat.

În luna decembrie a anului trecut, platforma 38 North, un proiect al Institutului SUA-Coreea a Universității Johns Hopkins, atrăgea atenția că existența unui program nuclear în Coreea de Nord nu comportă doar riscul unui atac balistic, ci și un alt soi de risc: siguranța instalațiilor nucleare nord-coreene.

Cercetătorii se temeau de faptul că un dezastru nuclear putea avea loc oricând în Coreea de Nord, transmite Digi24.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0904 secunde