€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

O problemă greu de rezolvat. Unde aruncăm mobila veche, fără să fim amendați

Ştire online publicată Vineri, 13 Octombrie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
Mai devreme sau mai târziu, toți vrem să înlocuim lucrurile vechi cu altele noi. Astfel că, în urma acestei decizii, ne pricopsim cu fotolii, canapele, paturi, șifoniere, dulapuri și corpuri de bibliotecă, pe care nu știm unde să le depozităm.

Unii aleg să le scoată în spatele blocului, lângă tomberoane sau în fața porții, pentru a fi revendicate de vecinii mai puțin avuți, dar, în acest caz, există riscul ca obiectele să rămână neînstrăinate, iar posesorii de drept să fie amendați de autorități.

De curând, cu această problemă s-a confruntat un constănțean, Dorin Cosma, care ne-a povestit cum a încercat să scape de o canapea și de niște fotolii vechi, de dimensiuni mari, însă nu a reușit. Bărbatul a spus că a telefonat inițial la firma de colectare a deșeurilor, Polaris, însă a primit un răspuns negativ. Apoi, a încercat și la alte firme private, însă prețurile nu erau pe măsura posibilităților sale.

„Am sunat la Polaris și le-am spus că sunt dispus să plătesc transportul, dar au spus că nu se poate, pentru că nu încap în mașinile cu care transportă deșeurile, sunt prea mari. Am mai sunat, în mai multe locuri, dar fără succes. Am aflat, ulterior, că ar trebui să închiriez o mini-furgonetă și să expediez aceste lucruri la groapa de gunoi, însă costă destul de mult, mi-ar lua cât face o canapea nouă”, a spus bărbatul.

Ce spune firma de colectare a deșeurilor

În ciuda celor declarate de Dorin Cosma, cei responsabili cu colectarea deșeurilor spun că există o soluție pentru a scăpa de obiectele voluminoase, pe care constănțenii trebuie să o afle.

„Toți constănțenii trebuie informați că, pentru dispensarea de obiectele voluminoase, care nu pot fi colectate de mașinile obișnuite de gunoi, aceștia trebuie să urmeze o anumită procedură. Astfel, primul pas pe care trebuie să îl facă este să sune la dispeceratul Polaris M Holding, la numărul 0241.548.700, și să solicite un transport special. Astfel, va fi trimis un echipaj special cu o mașină potrivită pentru a ridica deșeurile”, a declarat Călina Spirea, departamentul PR, Polaris M Holding, Constanța.

Așadar, fără nicio implicare financiară suplimentară, după cum spune chiar Călina Spirea, cei de la Polaris vor colecta mobilierul vechi, de la toți constănțenii care vor acest lucru, în urma unei simple solicitări telefonice. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7808 secunde