O problemă greu de rezolvat. Unde aruncăm mobila veche, fără să fim amendați

17679
5
O problemă greu de rezolvat. Unde aruncăm mobila veche, fără să fim amendați - fondobiecte-1507821354.jpg

Articole de la același autor

Mai devreme sau mai târziu, toți vrem să înlocuim lucrurile vechi cu altele noi. Astfel că, în urma acestei decizii, ne pricopsim cu fotolii, canapele, paturi, șifoniere, dulapuri și corpuri de bibliotecă, pe care nu știm unde să le depozităm.

Unii aleg să le scoată în spatele blocului, lângă tomberoane sau în fața porții, pentru a fi revendicate de vecinii mai puțin avuți, dar, în acest caz, există riscul ca obiectele să rămână neînstrăinate, iar posesorii de drept să fie amendați de autorități.

De curând, cu această problemă s-a confruntat un constănțean, Dorin Cosma, care ne-a povestit cum a încercat să scape de o canapea și de niște fotolii vechi, de dimensiuni mari, însă nu a reușit. Bărbatul a spus că a telefonat inițial la firma de colectare a deșeurilor, Polaris, însă a primit un răspuns negativ. Apoi, a încercat și la alte firme private, însă prețurile nu erau pe măsura posibilităților sale.

"Am sunat la Polaris și le-am spus că sunt dispus să plătesc transportul, dar au spus că nu se poate, pentru că nu încap în mașinile cu care transportă deșeurile, sunt prea mari. Am mai sunat, în mai multe locuri, dar fără succes. Am aflat, ulterior, că ar trebui să închiriez o mini-furgonetă și să expediez aceste lucruri la groapa de gunoi, însă costă destul de mult, mi-ar lua cât face o canapea nouă", a spus bărbatul.

Ce spune firma de colectare a deșeurilor

În ciuda celor declarate de Dorin Cosma, cei responsabili cu colectarea deșeurilor spun că există o soluție pentru a scăpa de obiectele voluminoase, pe care constănțenii trebuie să o afle.

"Toți constănțenii trebuie informați că, pentru dispensarea de obiectele voluminoase, care nu pot fi colectate de mașinile obișnuite de gunoi, aceștia trebuie să urmeze o anumită procedură. Astfel, primul pas pe care trebuie să îl facă este să sune la dispeceratul Polaris M Holding, la numărul 0241.548.700, și să solicite un transport special. Astfel, va fi trimis un echipaj special cu o mașină potrivită pentru a ridica deșeurile", a declarat Călina Spirea, departamentul PR, Polaris M Holding, Constanța.

Așadar, fără nicio implicare financiară suplimentară, după cum spune chiar Călina Spirea, cei de la Polaris vor colecta mobilierul vechi, de la toți constănțenii care vor acest lucru, în urma unei simple solicitări telefonice. 

Comentează știrea

Tomberon
13 octombrie 2017
Idee

Draga Domn, intuiesc a fi avut ca referinta si ideea cu mini-furgoneta. Foarte bine, dar totusi o alternativa nu inseamna si obligatoriu. Tot atunci, au mai fost si alte ideei printre care si firme de colectare a "vechiturilor" din judet.(teoretic e o alternativa mai buna) Altii au mai zis si ca pretul poate fi mare daca se opteaza pt. o solutie proprie. (adica inchiriere de furgoneta). Intentia mea nu era de a va genera costuri suplimentare, chiar si eu ma uit uneori la fiecare banut, dar din cite am citit atunci dvs. ati spus ca nu sint alternative. (ati sunat si pe la unii si pe la altii si nimica. Pai eu v-am oferit o alternativa care implica si o suma de bani. Problema dvs. ar avea o solutie cu ceva gologani). Totusi referitor la inchiriat, pai in nici un caz costurile nu ar fi exagerate. Un exemplu simplu. O canapea obisnuita noua ar fi undeva de la 500 lei. (intuiesc poate si transport inclus, depinde de magazin) Pai sa inchiriezi un mijloc de transport adecvat, eventual si manipulanti nu cred ca ar fi mai mult de 100 lei ! ( nu stiu exact preturile dar eu am inchriat ceva similar acum ceva ani si per total am platit sub 50 lei. Eu am incarcat-descarcat ceva mai multe obiecte dintr-o locatie in alta) Alt aspect, din cite citesc dvs. afirmati ca si contra cost firma respectiva nu va poate ajuta (dimensiuni) iar ziarul zice ca aceeasi firma poate rezolva problema. Pai pe cine sa credem ? Poate e bine sa relatati si ziarului cu cine ati vorbit acolo la firma, adica e o problema : una se zice unui cetatean si alta se scrie in ziar. Nu e normal ( mergind pe buna-credinta atit a dvs. cit si a firmei. Dar totusi undeva este o neconcordanta. E bine de stiut si unde ?) Partea buna din toata conversatia este ca acuma aveti o solutie mai acceptabila (inclusiv financiar), solutie poate utila si altora cu probleme similare. Sa inteleg ca inca nu ati rezolvat problema initiala. Daca veti reusi si cu firma indicata aici (eu va doresc succes), poate e bine sa povestiti si cum a mers. Adica sa stie si altii care sint interesati. (inclusiv daca din partea dvs. a fost nevoie de ceva parale pe chitanta si cit ?) Toate cele bune !

Coada de topor
13 octombrie 2017
ecologica

Pai nu le aruncati mai fratilor, amenda trebuie sa fie absolut reala. Le faceti bucatele si le dati la foc sau la gunoi sau le vindeti daca sunt inca utilizabile. Si nu mai cumparati prostii care se subrezesc in doi ani.

DODO
13 octombrie 2017
asta-i baiul ?

In tarile civilizate ( din vest ) este stabilita o zi pe luna cind scoti afara vechituri sau reciclabile mari dar pe domenii intr=o zi mobila alta electronice etc si asta functioneaza perfect de ani de zile Vine o firma specializata si te scapa GRATIS de belea dar inaintea lor treceau migrantii si mai ciuguleau ce eera bun Multe erau aruncate pentru ca erau demodate nu stricate De expl la Koln era o firma a unor bulgari care adunau electronice si electrocasnice pe care le duceau la marginea orasului unde aveau o curte cu o mica hala si aici reparau ce se putea ca sa revinda amarastenilor si restul la firma de reciclare Deci daca se vrea nu-i o filozofie

@Dodo
13 octombrie 2017
E prea complicat

"Capitalistii" rumani investesc in saloane de masaj erotic sau in imobiliare numai atunci cand terenul este obtinut din mici "ghidusii" facute cu statul/cu primarul.Polaris are afaceri prea banoase cu Primaria Constanta.De ce avem noi pretentia sa se ocupe si de colectarea mobilierului sau de colectarea electronicilor cand este mai usor sa furi milioane din bani publici,in cardasie cu Mazare sau cu Fagdau ? Si pentru ca nu ma pot abtine.Ieri am cumparat o cazma,o lopata,o sapaliga si o grebla ca sa ingrijesc terenul public(terenul primariei aflat in fata blocului meu).Bineinteles ca toate sculele cumparate sunt fabricate in China .Deh,tehnologie inalta ! Ce vreti domnilor ? Cand pesedeul ne da moca ajutoare sociale de ce aveti pretentia sa mai strangem deseuri de la poarta "boerilor" ?

Gabita
13 octombrie 2017
Reclama la Polaris

Mie imi suna a reclama mascata. !!!!Daca ati stii ce taxe percepe Polaris pentru ridicarea molozului...89 lei/tona .Probabil si pentru ridicarea mobilei vechi e o taxa babana!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3709 secunde