O primă tranșă din vaccinurile întârziate din cauza vremii sosește luni seară în România

230
O primă tranșă din vaccinurile întârziate din cauza vremii sosește luni seară în România - vaccin-1612854469.jpg

Articole recomandate

O parte din vaccinurile Pfizer-BioNTech care ar fi trebuit să ajungă luni dimineață în România, dar transportul a fost anulat din cauza vremii din Germania, vor sosi luni seara pe aeroportul din Otopeni, informează autoritățile.


Este vorba despre tranșa alocată pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași. Vaccinurile vor rămâne pe aeroport în cursul nopții, iar marți dimineață dozele vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale din județele Constanța, Craiova, Brașov și Iași, respectiv către Centrul Național de Stocare București.


Pe de altă parte, restul dozelor de vaccin aferente acestei tranșe vor ajunge marți dimineața în România, în jurul orei 10:30, pe aeroporturile din Cluj- Napoca și Timișoara.


A opta tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech constă din 163.800 de doze și urma să ajungă luni în România. Erau programate aterizări pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, dar transportul nu a mai ajuns luni dimineață, pentru că zborul programat a fost anulat din cauza vremii nefavorabile din Germania. 


Premierul Florin Cîţu a precizat ulterior că această tranşă de vaccin Pfizer-BioNTech va ajunge luni sau marţi în ţară şi a arătat că se ia în calcul posibilitatea ca Ministerul Apărării Naţionale să aducă aceste vaccinuri. „Sunt doze de rapel, nu e nicio problemă, nu se reprogramează nimeni”, a declarat Florin Cîțu.


Germania este puternic afectată de căderi masive de zăpadă și de vânt care ajunge la rafală la 90 de kilometri pe oră. În aceste condiții, au fost afectate curse aeriene dar și circulația feroviară și rutieră.


Comunicatul CNCAV:


„Având în vedere întârzierea sosirii dozelor de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, așteptate în cursul acestei dimineți pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:


Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, livrarea cantităților de vaccin pregătite pentru țara noastră a fost întârziată, însă s-a identificat soluția optimă pentru ajungerea acestora în România și continuarea în bune condiții a procesului de vaccinare. Astfel, în cursul acestei seri, tranșa alocată pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași va ajunge pe Aeroportul din Otopeni.


Mâine dimineață, dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale din județele Constanța, Craiova, Brașov și Iași, respectiv către Centrul Național de Stocare București.


Tot mâine, restul dozelor de vaccin va ajunge pe aeroporturile din Cluj- Napoca și Timișoara, în jurul orei 10:30”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1349 secunde